Alchimia interna taoista este o adevarata stiinta spirituala a propriei deveniri – o modalitate  eficienta de transformare a gandurilor, emotiilor, energiilor interioare, de unificare a diferitelor parti ale fiintei noastre. In acest curs vom folosi abordarea sistemului Universal Tao al Maestrului Mantak Chia, binecunoscut in tara prin numeroasele carti publicate si cursuri sustinute in anii trecuti.

Filozofia (dar mai ales practica) definitorie pentru China o reprezinta Taoismul, cu o ‘vechime’ si eficienta dovedita de cateva mii de ani. Multiplele sale ramuri, printre care Medicina Traditionala, Chi Kung-ul, Tai Chi-ul si Feng Shui-ul au patruns puternic, cu rezultate deosebite, si in tara noastra. Din ce in ce mai multe persoane isi cunosc sinele real si isi transforma viata folosind nenumaratele instrumente ale acestor stravechi arte. Este o cale practica, pentru noi toti.
Taoistii au observat ca emotiile sunt ‘stocate’ in organele principale (ficat, inima, splina, plamani, rinichi). Acest lucru nu mai pare in zilelele noastre atat de ciudat, avand in vedere studiile lui Masaru Emoto referitoare la ‘programarea apei’ prin ‘emisia’ de emotii pozitive sau negative. Astfel, si organele corpului nostru (ce contine peste 70% apa) pot fi ‘programate’ cu diferite emotii. Iar atunci cand o facem in mod constient le transformam in adevarate ‘depozite’, la care putem apela pentru a scoate si manifesta energia unui anumit tip de emotie constructiva, pozitiva.
Traim intr-o lume in care emotiile negative (destructive) convietuiesc impreuna cu cele pozitive (hranitoare). Ele se exprima prin intermediul corpului nostru, ca rezultat al gandurilor, tiparelor de ‘credinte’ despre evenimentele vietii pe care le intretinem (de cele mai multe ori inconstient). Nu putem scapa definitiv de prima categorie de emotii – dar putem invata sa o transformam. Prin intermediul unor sunete (5) atasate fiecarui organ principal putem realiza ‘detoxifierea’ emotionala, “transformarea emotiilor negative in emotii pozitive”.  Iar prin surasul interior catre organe si toate celulele le incarcam cu emotiile si energia specifica pozitiva, hranitoare, echlibrata. Le conectam cu elementele mamei natura, cu mediul armonios exterior, creand mediul interior fizic-mental-emotional perfect. Rezultatul este vitalitatea sporita pe termen lung, exprimarea adevaratei noastre identitati.
Crearea mediului interior perfect prin alchimie interna – partea 1: Fundatia
Vom studia in acest curs, 4 mari subiecte, esentiale pentru inceputul unei practici sustinute necesare atingerii unitatii interioare.
Sunetele Vindecatoare este una din cele mai eficiente metode de detoxifiere a organelor, angajand energie proaspata si emotii pozitive in procesul de curatare emotionala. Impreuna cu posturile aferente si anumite miscari ale ochilor pentru stergerea memoriei reziduale, ele au rolul de a elimina orice exces de caldura blocata in organe si de a o redistribui si stoca in alte zone, echilibrand energiile organelor si constituind o fundatie solida pentru hranirea virtutilor.
Incarcarea cu energia pamantului, curatarea cu lumina verde si albastra si incarcarea cu lumina violet este o meditatie profunda de conectare cu forta Mamei Pamant si, apoi, cu forta Cerului, pentru a scoate din celule orice urma de toxine, boala, negativitate si a le duce in Pamant pentru a fi transformate. Ulterior, cu ajutorul luminii violet din Steaua Nordului, putem programa creierul, organele, sistemele, celulele intregului corp, pentru a se intoarce la functionarea lor normala.
Deschiderea celor 3 Tan-Tien-uri si conectarea cu cele 6 directii este o forma de meditatie in miscare ce intareste legatura noastra cu energia din natura si fortele universale. Combinand forta mintii cu puterea energiei, vom deschide si vom umple cele trei mare rezervoare din zona abdomenului, inimii si creierului, adunand fortele celor 6 directii (sus, jos, stanga, dreapta, fata, spate) combinandu-le intr-o a 7-a directie interioara.
Camasa de fier este o practica de meditatie in picioare, intr-o postura ce favorizeaza dezvoltarea puterii energetice si alinierea structurii sistemului osos, prin inradacinare si preluarea fortei Pamantului.
Cursul va contine prezentarea cu slide-uri a subiectelor, materiale de curs, practica efectiva, precum si o serie de exercitii de chi kung si un puternic exercitiu de respiratie ‘Trei Minti intr-Una’.
Cursul va fi sustinut de Marius Stan, instructor certificat in sistemul Universal Tao al Maestrului Mantak Chia.

CURS Alchimie Interna Tao

28 aprilie 2018

 

Cursul are loc intre orele 10:00 – 16:30

Cost : 100 ron

Locuri limitate: doar 10 persoane

INSCRIE-TE ACUM

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email

Prin trimiterea acestui formular sunt de accord ca datele mele sa fie utilizate conform termenilor si conditiilor Centrului BioFocus

Unde?

Adresa: Str.Calea Calarasilor nr.161, et.4, cam.42, sect.3 Bucuresti

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la numarul de telefon:  0724 560 810   sau email: office@centrulcentrulbiofocus.ro