Scopul acestui modul este de a te ajuta sa ai o viziune mai completa asupra pacientului si a actului terapeutic.

Astfel, formarea ta ca tehnician maseur este completata cu tehnici specifice masajului terapeutic, elemente de stretching, elemente de gimnastica medicala. Abordarea masajului terapeutic se face pe patologii, astfel incat sa intelegi care sunt tehnicile cele mai eficiente pentru fiecare problema de sanatate in parte.

Cursul de Masaj Terapeutic reprezinta unul dintre cele 4 module necesare pentru a primi calificarea de TEHNICIAN MASEUR, dar il poti urma si separat in cazul in care doresti aprofundarea cunostintelor terapeutice in domeniul masajului.
Durata cursului: 7 saptamani, 2 intalniri pe saptamana, marti si joi, a cate 4 ore, dimineata intre 09 - 13 sau seara intre 18 - 22.

Pretul integral:1400 ron ; Cu reducere, daca ai facut deja celelalte module cu noi = 1200 ron. (Pretul nu include costurile de examinare).

*Cursul poate fi achitat in 3 rate pana in a patra saptamana de curs sau integral la inscriere cu Card Avantaj (5 rate).
* Taxa de examinare- 100 ron.
Diploma dobandita:Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului in care sunt inscrise competentele dobandite.

Materii parcurse:
 • Teoria masajului terapeutic
 • Anatomie, biomecanica
 • Fiziopatologia în afecţiunile în care masajul terapeutic este indicat;
 • Notiuni de teoria gimnasticii medicale si a tehnicilor specifice: programe de recuperare,Streching etc
 • Comunicare. Psihologia pacientului
 • Igiena si securitatea muncii
 • Ergonomia in practica masajului
 • Planificarea sedintelor de masaj si intocmirea documentelor de evidenta
 • Autopregatirea in vederea efectuarii masajelor;
 • Tehnici de lucru şi stadializarea abordării în masajul terapeutic;
 • Aplicarea masajului terapeutic
 • Tehnici de mobilizări articulare si mobilizările vertebrale
 • Elemente de gimnastica medicala si stretching
 • Asocierea masajului manual cu alte tipuri de terapii (presopunctura, aromoterapie, apiterapie, etc)

In cadrul cursurilor oferite de Centrul Biofocus se pune un accent major pe partea practica si, pentru ca stim cat de necesara este experienta diversificata, am stabilit parteneriate pentru voluntariat si practica cu diversi colaboratori (vezi pagina parteneri).

Obiective urmarite:
 • Capacitatea de a aplica tehnicile de masaj terapeutic studiate
 • Adaptarea si personalizarea tratamentului in functie de patologia pacientului
 • Masajul medical al articulatiilor
 • Masajul medical pe afectiuni
 • Tehnici speciale in masajul medical
 • Mobilizări articulare si streaching după masaj
 • Stabilirea relatiei dintre maseur si pacient/client. Psihologia pacientului
 • Recuperare medicala
 • Notiuni de gimnastica medicala
 • Asocierea masajului manual cu alte tipuri de terapii (hidroterapie, termoterapie, electroterapie, aromoterapie, presopunctura, balneoterapie etc.)
Pentru cursantii nostri asiguram programe de practica la sediul nostru si la evenimente sportive la care participam cu echipe de voluntari.

Cursurile se vor tine la sediul Centrului BioFocus , Calea Calarasilor nr.161 (intre Facultatea Hyperion si hala Traian)

Completand formularul de inscriere

Detalii suplimentare la 0773 733 114.

sau e-mail office@centrulbiofocus.ro

Cursul poate fi achitat si IN RATE la sediul nostru, sau cu Card Avantaj sau Optimo Card de la Credit Europe Bank.

Rezerva un loc chiar azi!

Modulul IV – Masaj Terapeutic

Numele (obligatoriu)

Numar de telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Mentioneaza cursul pentru care doresti sa iti rezervi un loc:

Prin trimiterea acestui formular sunt de accord ca datele mele sa fie utilizate conform termenilor si conditiilor Centrului BioFocus

Cursuri complementare: Curs de masaj pe scaun, Cum sa iti prepari uleiurile de masaj, Curs de Prim ajutor

Scoala de masaj a Centrului Biofocus a creat un curs de masaj terapeutic complet si complex.

Masajul terapeutic este o solutie alternativa deosebit de eficienta la multe dintre problemele medicale cu care ne confruntam si face parte din terapiile de recuperare, intr-o stransa legatura cu kinetoterapia, fizioterapia, etc. Scopul acestui modul este de a largi viziunea asupra pacientului, a atitudinii maseurului in timpul actului terapeutic si a afectiunilor adresate prin masaj. Abordarea noastra depaseste cadrul sec al tehnicilor si al manevrelor necesare in masaj, ajutandu-te sa te dezvolti personal si profesional. Vei deveni constient de propria putere de a te echilibra si de a-i echilibra pe cei din jurul tau: pacienti sau familie.
Citeste mai mult
Beneficiile masajului terapeutic sunt multiple, ceea ce inseamna ca vei putea ajuta foarte multe persoane care sufera de diverse afectiuni. Vei deveni constient ca starea ta impacteaza profund calitatea si rezultatul masajului. In cadrul unei sedinte de curs, care dureaza patru ore, o treime din timp este dedicata teoriei si doua treimi practicii. Vei aprofunda cunostintele de anatomie dobandite la modulele precedente, la care se adauga notiuni de fiziopatologie, biomecanica, mobilizari articulare si vertebrale, gimnastica medicala si stretching. Tehnicile sunt exemplificate de catre instructor, dupa care fiecare cursant si le insuseste practicandu-le pe colegi. Te incurajam calduros ca, inca din timpul cursului, sa practici cat mai mult posibil cu persoanele dragi din familie si din anturajul tau. In felul acesta, problemele specifice pe care le intalnesti pot fi discutate cu instructorul pentru a gasi abordarea corecta, astfel beneficiind de sansa unei ghidari profesioniste in timp real, intr-o perioada de acumulari intense. Intrand astfel in familia Centrului BioFocus si pentru ca stim ca experienta este foarte importanta in acest domeniu, iti oferim posibilitatea, ca participant sau absolvent al cursurilor noastre, sa participi ca practicant si voluntar la evenimentele organizate de noi sau la care suntem invitati. Cursul de Masaj Terapeutic reprezinta unul dintre cele 4 module necesare pentru a primi calificarea de TEHNICIAN MASEUR, dar il poti urma si separat in cazul in care doresti aprofundarea cunostintelor terapeutice in domeniul masajului. Durata cursului: 10 saptamani. Pretul special: 1300 ron (Pretul include toate taxele) - la care se mai pot aplica reduceri (vezi pagina de REDUCERI - PROMOTII ). *Cursul poate fi achitat in maxim 4 rate pe perioada celor 10 saptamani de desfasurare.
Diploma dobandita:Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului in care sunt inscrise competentele dobandite.
Experienta diversificata, am stabilit parteneriate cu diversi colaboratori (vezi pagina parteneri).

Sunteti asteptati pentru inscrieri la curs masaj terapeutic!

V-ar placea sa deveniti un specialist in masaj terapeutic? Acum aveti aceasta posibilitate daca alegeti Centrul Biofocus, o scoala care va pune la dispozitie cel mai complex curs masaj terapeutic posibil. Specialistii de aici se vor asigura ca primiti cele mai bune informatii si ca aveti posibilitatea sa faceti practica alaturi de persoane competente, care va pot indruma mai departe!