Cui se adreseaza :

Cursul de tehnica Gua Sha este destinat maseurilor, dar si practicantilor de diverse alte terapii manuale sau energetice: kinetoterapie, chiropraxie, osteopatie, shiatsu, reflexoterapie etc.

_MG_9893

Tehnica Gua Sha  este o forma de terapie tradiționala din Asia prin care se pot  debloca obstructiile de limfa sau sange din fascia subcutanata.

Aceasta presupune “razuirea” unidirectionala a pielii pana se inroseste cu ajutorul unui dispozitiv (din piatra sau os, de obicei), ceea ce extravazeaza sângele în subcutanat si determina organismul sa produca celule noi.

Gua sha poate trata atat o deficienta cat si un exces energetic si de aceea este o metoda care se adapteaza nevoilor de vindecare. Avand un efect de vibrare, efectul se propaga pana in cele mai adanci straturi ale organismului, motiv pentru care tehnica poate fi folosita intr-o paleta larga de disfunctii ale corpului.

De ce sa faci acest curs?

Sporeste semnificativ efectul terapeutic al altor tehnici si terapii pe care le cunosti.

Este o tehnica relativ usor de invatat, cu efecte terapeutice exceptionale;

Se poate folosi independent sau combinata cu diverse stiluri de masaj;

Gua Sha este o tehnica pe care o poti folosi cu succes chiar daca nu ai cunostinte aprofundate de medicina chineza.

Daca vei alege sa aprofundezi insa medicina chineza, cupping-ul, ca si Gua Sha,  poate fi folosita si in diagnosticare;

Te diferentiezi pe piata deoarece putini terapeuti cunosc aceasta tehnica.

Cu fiecare tehnica invatata si stapanita, VALOAREA TA ca terapeut creste.

Efecte terapeutice ale Gua Shei
 • Fortifica sistemul imunitar;
 • reduce inflamatia in corp. Miscarea oscilatorie a Gua Shei se propaga in organism si ajunge pana la organe, care sunt alcatuite tot din muschi, unde va reduce si inflamatia acestora;
 • eficienta in tratarea durerilor cronice;
 • grabeste mult vindecarea afectiunilor acute cum ar fi raceala şi gripa;
 • Gua Sha oferă efectele acupuncturii, dar este mult mai puțin invaziva, deci mai atrăgătoare pentru cei care nu suporta acele. De aceea, este recomandata pentru toate varstele;
 • O rutină mult mai delicată,  gua sha facial reduce ridurile fine, pune in miscare sangele si limfa improspatand pielea stresata, scade umflaturile de sub ochi,  da luminozitate si rotunjime fetei.
Traineri: Paul Hostiuc
_MG_9919 (1.square)

Dupa absolvirea studiilor de  “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, Paul a studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing din China.

Acolo a avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Ce vei invata:
 • situatiile in care se recomanda tehnica Gua sha;
 • contraindicatii;
 • tehnicile de razuire si presiune – lucru practic;
 • meridianele si punctele de presopunctura pe care se lucreaza de obicei cu Gua Sha – lucru practic.

Cursantii vor beneficia de suport de curs.

Ce trebuie sa ai la tine:
 • imbracaminte comoda;
 • doua prosoape mari;
 • papuci de interior;
 • taxa de curs.
si Camelia Mihalachi
Cami senina

Camelia este unul dintre fondatorii Centrului BioFocus, Tehnician Maseur, de formatie inginer.

Este formator cu bogata experienta, a predat diverse tehnici de masaj timp de mai bine de 7 ani la la scoli de masaj de renume.

Practicant de masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctura, shia-tsu, masaj pe scaun, Camelia a aprofundat in cadrul diverselor tehnici orientale studiate principiile fundamentale ale Medicinii traditionale chineze.

 

Detalii organizatorice:

17 aprilie 2021, orele 14 – 18.

Pret: 250 lei.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din valoarea cursului.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

Rezerva un loc chiar azi!

Curs de Gua Sha
Cursuri cu aceiasi traineri : Cupping (ventuze), Moxibustie, Masajul terapeutic chinezesc Tui Na, Presopunctura pentru toti, Diagnoza dupa aspectul limbii, Diagnoza dupa punctele de alarma Mu si Shu