Cui se adreseaza :

Cursul este destinat in principal maseurilor si/sau cosmeticienelor, deoarece trebuie sa existe un bun control al atingerii si presiunii. Nu sunt obligatorii cunostintele anterioare, insa abilitatile de practicare a masajului constituie un plus binevenit.

Femeia însărcinată are mare nevoie de terapii corporale în timpul celor 9 luni de sarcină.

Pentru ca femeia însărcinată să ajungă să ceară cu încredere serviciile unui terapeut, va dori să se convingă că acesta este bine pregătit înainte să se lase pe mâinile lui.

Masajul nu este dificil, dar, datorită abordării diferite a beneficiarei, este utilă și importantă deprinderea temeinică a tehnicii înainte de-a avea o femeie însarcinată in terapie.

Toate mișcările sunt lente, delicate, adaptate la starea fizică și mentală a femeii gravide la acel moment. 

Scop, beneficii, indicatii

Masajul prenatal are în principiu aceleași scopuri ca cel de relaxare: reducerea tensiunii musculare, îmbunătățirea circulației și a mobilității și nu în ultimul rând relaxarea; combate insomnia; reduce umflarea membrelor; îmbunătățește circulația sanguină; reducerea durerilor de spate, gât și picioare; echilibrează tensiunea arterială; combate depresia; are efect detoxifiant; previne spasmele musculare; ajută la reducerea straturilor adipoase.

Masajul asigură condiții optime de oxigenare/reoxigenare prin îmbunătățirea circulației venoase de întoarcere.

Multe femei acuză dureri ale nervului sciatic, cel mai adesea în ultimul trimestru de sarcină, deoarece sarcina își lasă greutatea pe mușchii planșeului pelvin și pe cei lombari. Masajul reduce inflamarea nervului sciatic prin detensionarea mușchilor pe care acesta îi deservește.

Masajul prenatal are un rol esențial în prevenirea apariției vergeturilor, produsele folosite fiind bogate în ingredienți nutritivi ce ajută la menținerea elasicității țesuturilor.

Ce vei invata:
 • Notiuni de anatomie și fiziologie a femeii însărcinate;
 • Noțiuni de psihologie a femeii în perioada sarcinii (explicații adunate de-a lungul anilor din experiența practică);
 • Adoptarea corecta a pozițiilor femeii însărcinate în timpul masajului; vor fi prezentate și însușite tehnici pe patul de masaj și tehnici pe scaun.
 • Exersarea practică a tehnicii propriu-zise;
 • Manevre de stretching și ușoare mobilizări, ce pot completa intr-un mod fericit masajul prenatal;
 • Tehnici de drenaj limfatic, necesar a fi aplicate pentru a contracara efectul de umflare a mainilor si picioarelor datorat unei mai proaste circulatii a limfei;
 • Informatii despre creme, uleiuri si lotiuni bogate in substante nutritive cu rol de preventie a aparitiei vergeturilor.

 

Cu fiecare tehnica invatata si stapanita, VALOAREA TA ca terapeut creste!

Rezerva un loc chiar azi!

Curs Masajul prenatal
Trainer invitat: Daniela Dumitru

Trainer internațional și formator profesional, Daniela Dumitru este un nume de referinta in lumea terapiilor spa, ce a predat cursuri în centrele din Evian les Bains, Budapesta, Paris, Dakar, dar și în câteva centre spa din România.

De formatie initiala asistentă medicală, apoi ca terapeut spa, Daniela a acumulat de-a lungul anilor, cu pasiune si dedicatie, o serie impresionanta de acreditări in tara si strainatate,  devenind o autoritate in materie de terapii faciale si corporale spa, majoritatea de origine asiatica.

Mai multe despre Daniela: http://www.masajspa.ro/despre-mine/

Ce trebuie sa ai la tine:

Ai nevoie de:

 • imbracaminte comoda,
 • doua prosoape mari,
 • un prosop mediu,
 • papuci,
 • taxa de curs
 • uleiurile vegetale si esentiale si alte materiale necesare vor fi puse la dispozitia cursantilor de catre organizatori.
Detalii organizatorice:

06 – 07 noiembrie 2021

orele 10:00-19:00, pauza masa 13:00-14:00

Pret: 800 lei (10 % discount pentru cursantii scolii de masaj Biofocus).

Poti plati si in rate si cu Card Avantaj!

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus.

Testimonial Mihaela Ungureanu, Consultant & Spa Manager 

* Scriind despre Daniela, realizez că vorbele îmi limitează puterea de exprimare. Vă recomand s-o cunoașteți. Dincolo de prietenia dintre noi, am un respect profund și o mare admirație pentru profesionistul Daniela Dumitru. Este un explorator neobosit și un deschizator de drumuri într-o profesie complexă, înca nedefinită în piața wellness autohtonă. Un terapeut desăvârșit, mentor și formator pentru zeci de terapeuți spa, români și străini. Un om deschis către cunoaștere și dezvoltare spirituală, de o mare profunzime și finețe sufletească, pe cât de modest, pe atât de generos în a împărtăși cunoștințele și experiența cu toți cei care iși doresc să-i urmeze modelul… Daniela este vizionarul care transformă terapia spa într-o artă a vindecării, pentru că, așa cum ea insăși mărturisește, “eu nu lucrez cu mâinile, ci cu inima…”. În numele echipei mele, iți mulțumesc! *  

Rezerva un loc chiar azi!

Curs Masajul prenatal
Cursuri cu acelasi trainer : Masajul balinez cu bete de bambus, Masajul Lomi-Lomi, Masajul Thailandez facial cu saculeti cu plante, Tearpii cu roci vulcanice, Notiuni initiatice in lumea spa, Exfolieri si impachetari corporale, Masajul Deep Tissue, Masajul sportiv, Ingrijiri la domiciliu cu produse din plante, Initiere in notiuni despre chakre, Terapia iertarii.