Cui se adreseaza :

Cursul Meridianele in Medicina Traditionala Chinezeasca este destinat terapeutilor in general, dar si tuturor persoanelor care doresc sa invete sa descifreze mai bine semnalele de dezechilibru ale corpului si sa le gestioneze.

meridiane energetice 1

Meridianele energetice sunt reteaua de transport a energiei vitale de la mediul inconjurator catre organe, intre organe si de la interiorul corpului inapoi spre mediu.

Prin prisma teoriei canalelor, corpul uman este privit ca fiind inseparabil de mediul său, intrețesut în imensa rețea a biosferei. Rețeaua de canale este ea însăși o parte a fiziologiei în clasica medicină chinezească. Cu alte cuvinte, canalele sunt „vii”.

Meridianele sunt “căi”, pentru fiziologie si patologie. Pe meridiane pot ajunge la organe substante nutritive, dar si patogenii externi. Acest lucru se poate intampla si vice versa: boala organului sa se manifeste in meridian.

Ce vei invata

Datorita complexitatii subiectului, cursul se va desfasura teoretic si practic:

  • Clasificarea meridianelor energetice;
  • Invatarea traseului celor 12 meridiane principale si a meridianelor guvernor si de conceptie;
  • Localizarea punctelor importante de pe fiecare meridian;
  • Clasificarea punctelor de pe meridiane;
  • Invățarea actiunilor si indicatiilor punctelor prezentate;
  • Exemple de tipuri de combinatii de puncte pentru atingerea unui scop terapeutic.
De ce sa faci acest curs?

Intelegerea modului complex de functionare a retelei de meridiane  te va ajuta  sa ajungi mai repede la radacina problemei pe care o prezinta pacientul, de aici rezultand o vindecare mai rapida.

Vei conștientiza mai profund mecanismele prin  care schimbările din mediul exterior se reflecta în universul interior al corpului uman și invers.

Vei intelege mai bine fiziologia si patologia corpului, atit la nivel fizic cat si mental-spiritual.

Traineri: Paul Hostiuc
_MG_9919 (1.square)

Dupa absolvirea studiilor de  “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, Paul a studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing din China.

Acolo a avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Ce trebuie sa ai la tine:
  • imbracaminte comoda;
  • papuci de interior;
Curs de palpare meridiane energetice

Te invitam in data de 01 martie 2021 si la acest curs, ca urmare fireasca a intelegerii practice a functionarii meridianelor energetice in MTC.

Detalii aici: http://centrulbiofocus.ro/cursuri-alternative-2/curs-palparea-in-mtc-2/

si Camelia Mihalachi
Cami senina

Camelia este unul dintre fondatorii Centrului BioFocus, Tehnician Maseur, de formatie inginer.

Este formator cu bogata experienta, a predat diverse tehnici de masaj timp de mai bine de 7 ani la la scoli de masaj de renume.

Practicant de masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctura, shia-tsu, masaj pe scaun, Camelia a aprofundat in cadrul diverselor tehnici orientale studiate principiile fundamentale ale Medicinii traditionale chineze.

 

Detalii organizatorice:

 Cursul dureaza 3 zile: 10 – 11 – 12 septembrie 2021

Program: 10-18, 1 h pauza de pranz.

Pret: 1500 lei. Discount 10 % pentru cursantii care au mai participat la minim un curs la Centrul BioFocus.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din valoarea cursului.

Posibilitate de plata in rate sau cu Card Avantaj.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

Rezerva un loc chiar azi!

Meridianele in Medicina Traditionala Chinezeasca
Cursuri cu aceiasi traineri : Palpare meridiane energetice, Cupping (ventuze), Tehnica Gua sha, Moxibustie, Masajul terapeutic chinezesc Tui Na, Presopunctura pentru toti.