Cui se adreseaza :

Cursul de diagnoza dupa punctele de alarma Față-Mu și Spate-Shu, face parte dintre cursurile de medicina traditionala chineza (MTC) si este destinat terapeutilor, dar si tuturor persoanelor care doresc sa invete sa descifreze mai bine semnalele de dezechilibru ale corpului si sa le gestioneze. Cunostintele de baza in MTC (CURS Introducere in Conceptele de Baza ale Medicinei Traditionale Chineze ) si cele de presopunctura (Curs practic “Presopunctura pentru toti” )  ajuta, dar nu sunt obligatorii, abordarea  fiind de asa natura incat informatiile sa poata fi intelese cu usurinta.

acupuncture-model-mu-shu

Diagnoza dupa punctele de alarma se foloseste de peste 2000, de pe vremea Imparatului Galben.

Pe meridianul vezicii urinare care strabate spatele, exista 12 puncte de alarma Spate – Shu corespunzătoare celor 12 organe (ZangFu).  Fiecare dintre acestea corespunde unui organ.

Pe piept sau abdomen, în imediata apropiere a organelor (ZangFu), există 12 puncte de alarma Față – Mu.

Pe parcursul acestui workshop vom invata care sunt si cum identificam pe corp cele 12 puncte Shu si cele 12 puncte Mu, cand si cum le putem folosi, si ce ne spun acestea despre starea de sanatate a corpului.

Elementele sale de bază sunt relativ simplu de învățat dar, ca și alte aspecte ale medicinei tradiționale chinezești, acestea pot fi îmbogățite constant.

Nu contează cât de mult se practică, tot timpul va fi ceva nou de învățat.

De ce sa faci acest curs?
 • Punctele de alarma dețin informații despre starea actuală a sanatatii pacientului, ceea ce permite practicantului de MTC sa faca o prognoză a bolii (cauze, evoluția bolii).
 • Pe baza informatiilor gasite prin diagnoza poti alege diverse abordari/ terapii pentru reechilibrarea corpului, sau poti alege sa lucrezi asupra acestor puncte, actionand in acest fel asupra organelor corespondente.
 • La sfarsitul sedintei, facand inca o diagnoza, se pot observa schimbarile survenite in starea organelor.
 • Stapanirea informatiei oferite la curs ofera si avantajul auto-diagnozei, in special prin palparea punctelor Mu, cele Shu fiind mai greu accesibile prin automasaj.
 • Este o tehnica relativ usor de invatat care iti furnizeaza informatii pretioase despre starea corpului chiar daca nu ai cunostinte aprofundate de medicina chineza.
 • Se poate folosi independent, in orice sedinta de masaj sau terapii manuale sau combinata cu diverse alte terapii.
 • Te diferentiezi pe piata deoarece putini terapeuti cunosc aceasta tehnica.
 • Cu fiecare tehnica invatata si stapanita, VALOAREA TA ca terapeut creste.
Ce vei invata
 • In acest workshop vei invata principiile evaluarii starii de sanatate prin examinarea vizuala si  palparea punctelor de alarma. Astfel putem evalua unde este localizata patologia si care este starea de sanatate a organelor, starea de vitalitatea organismului, conform MTC.
 • Vei invata cand si cum se abordeaza punctele de alarma pentru reechilibrarea corpului.
 • Vom lucra efectiv ca studii de caz pe toti participantii (care doresc) de la aceasta intalnire.
 • Material de curs printat.
 • Diploma de participare din partea Centrului BioFocus.
Ce trebuie sa ai la tine:
 • imbracaminte comoda;
 • un prosop mare;
 • papuci de interior.
Traineri: Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de  “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, Paul a studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing din China.

Acolo a avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

si Camelia Mihalachi

Camelia este unul dintre fondatorii Centrului BioFocus, Tehnician Maseur, de formatie inginer.

Este formator cu bogata experienta, a predat diverse tehnici de masaj timp de mai bine de 7 ani la la scoli de masaj de renume.

Practicant de masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctura, shia-tsu, masaj pe scaun, Camelia a aprofundat in cadrul diverselor tehnici orientale studiate principiile fundamentale ale Medicinii traditionale chineze.

 

Detalii organizatorice:

17 aprilie 2021, orele 09:00-13:00.

Pret: 250 lei.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din valoarea cursului.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

Rezerva un loc chiar azi!

Evaluarea stării de sănătate după punctele Mu Shu
Cursuri cu aceiasi traineri : Introducere in MTC, Curs de moxibustie, Cupping (ventuze), Tehnica Gua sha, Diagnoza dupa limba, Presopunctura pentru toti.