Cui se adreseaza :

Cursul de palpare in Medicina Traditionala Chinezeasca este destinat terapeutilor ce cunosc deja meridianele si punctele de pe meridiane, cel putin a celor din zona mana-antebrat, picior-gamba. Este recomandata parcurgerea in prealabil a cursului de Meridiane. Detalii aici: 

Deasemeni, sunt necesare cunostinte de baza in MTC – este recomandata parcurgerea cursului de Introducere in MTC. Detalii aici:

palpare meridiane
Ce semnifica palparea?

Palparea reprezinta una dintre cele 4 metode de diagnosticare. Aceasta metoda nu include doar palparea meridianelor; palparea sau atingerea pacientului include mai multe zone care au ca obiectiv diagnosticarea (ex: luarea pulsului, palparea abdomenului sau pur si simplu atingerea pacientului pentru a distinge intre rece/cald, diferite tipuri de durere etc).
Meridianele sunt subiectul cel mai controversat din medicina traditionala chineza, acest fapt rezultând in mare parte dintr-o înlaturare a Teoriei meridianelor, acest lucru diminuand efectul terapiei. Integrand teoria organelor Zang si Fu cu cea a meridianelor, practicantul poate intelege mai bine transformarea qi (qi hua) astfel încât selecția punctelor care vor fi lucrate să fie cât mai aproape de patologia diagnosticata/reală.

Ce vei invata

Datorita complexitatii subiectului, cursul se va desfasura teoretic si practic:

  • Invatarea metodei de palpare, in relatie cu cele 6 stadii de dezvoltare a patogenului;
  • Localizarea si palparea meridianelor si punctelor de la degete pana la cot/genunchi;
  • Clasificarea punctelor din aceste zone;
  • Actiunile si indicatiile punctelor prezentate din aceste zone;
  • Invățarea practica a schimbarilor care se vor gasi pe meridian/punct si semnificatia lor;
  • Cateva exemple de tipuri de combinatii de puncte cu scop specific terapeutic.
De ce sa faci acest curs?

Cu acest curs, terapeutul poate avea o intelegere mai buna a fiziologiei si patologiei corpului, atit la nivel fizic cat si mintal-spiritual.

Te poate ajuta sa ajungi mai repede la radacina problemei pacientulul, acest lucru rezultand intr-o vindecare mai rapida.

Vei conștientiza mai profund mecanismele prin  care schimbările din mediul exterior se reflecta pe si in corpul uman și invers.

Vei intelege mai bine fiziologia si patologia corpului, atit la nivel fizic cat si mental-spiritual.

Traineri: Paul Hostiuc
_MG_9919 (1.square)

Dupa absolvirea studiilor de  “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, Paul a studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing din China.

Acolo a avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Ce trebuie sa ai la tine:
  • imbracaminte comoda;
  • papuci de interior;
si Camelia Mihalachi
Cami senina

Camelia este unul dintre fondatorii Centrului BioFocus, Tehnician Maseur, de formatie inginer.

Este formator cu bogata experienta, a predat diverse tehnici de masaj timp de mai bine de 7 ani la la scoli de masaj de renume.

Practicant de masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctura, shia-tsu, masaj pe scaun, Camelia a aprofundat in cadrul diverselor tehnici orientale studiate principiile fundamentale ale Medicinii traditionale chineze.

 

Detalii organizatorice:

13 septembrie 2021

Program: 9:30-17:30 ,  1 h pauza de pranz.

Pret: 400 lei.

*** 200 lei pentru persoanele care au absolvit cursul Meridianele in Medicina Traditionala Chineza.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din valoarea cursului.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

Rezerva un loc chiar azi!

Palparea in Medicina Traditionala Chineza
Cursuri cu aceiasi traineri : Introducere in Conceptele de Baza ale Medicinei Traditionale Chineze, Meridianele in MTC, Cupping (ventuze), Tehnica Gua sha, Moxibustie, Diagnoza dupa aspectul limbii, Evaluarea stării de sănătate după punctele de alarma Față-Mu și Spate-Shu , Masajul terapeutic chinezesc Tui Na, Presopunctura pentru toti.