Curs Introducere in Fasciaterapie

Fasciaterapia este un proces terapeutic funcțional, folosit în scop curativ şi preventiv, care solicită forţa de autovindecare a corpului.

Fasciile sunt țesuturi fine care învelesc mușchii, oasele, vasele de sânge, ligamentele, nervii și intestinele, reacționează și se adaptează în mod continuu în funcție de activitățile noastre fizice și mentale.

Ca urmare a stresului sau a anxietății, spre exemplu, ele devin mai rigide, în funcție de intensitatea stimulului. În cazul unor solicitări intense și repetate, fasciile nu-și mai recapătă suplețea și mobilitatea naturale.

Această stare tensionată se agravează în timp și este însoțită de oboseală, de o pierdere a senzației de fluiditate a mișcărilor, de disfuncții la nivelul articulațiilor, probleme digestive, circulatorii etc.

Acțiunea Fasciaterapiei constă în asocierea unor atingeri simptomatice, orientate spre normalizarea dezechilibrelor ce se manifestă la nivelul țesuturilor, articulațiilor, craniului și viscerelor.

Rezultatul acestei acțiuni este restabilirea elasticității și echilibrului la nivelul țesuturilor precum și facilitarea descoperirii de către pacient a echilibrului dinamic dintre corp și minte (Psiho-Tonus).

Beneficiile acestei metode adresează o multitudine de preocupări actuale: tratarea și prevenirea fenomenului de burnout, combaterea stărilor de anxietate, creșterea capacității de adaptare, accesarea potențialului creativ neexploatat, construirea încrederii și regăsirea unei stări de bine la nivel general.

Cursul este pentru tine daca:

 • Esti maseur sau altfel de terapeut specializat in terapii manuale
 • Activezi în domeniul sanatatii
 • Activezi în profesiile de asistență umana fizică sau psihică
 • Nu esti terapeut, dar ești interesat de o formare profesională în Fasciaterapie
 • Ești interesat de îmbogățirea relației cu tine și cu alții prin intermediul mai bunei perceperi a propriului corp

CUNOȘTINȚE

 • Introducere în instrumentele de bază ale abordărilor manuale și gestuale ale fasciaterapiei
 • cunoștințe de bază despre fascia, țesutul cu un rol primordial în procesele de sănătate fizică și mentală
 • Elementele de bază ale atingerii în fasciaterapie: punctul de sprijin manual, protocolul de reglare manuală al senzorialității.
 • Ce este fascia? Cum acționează Fasciaterapia? Aspecte teoretice și practice. Psiho-Tonusul, Punct de Sprijin, Miscarea Interna
 • Introspecție Senzoriala: aspecte teoretice și practice

MISCARE CODIFICATA: aspecte teoretice și practice:

 • Vei experimenta elementele de bază ale miscarii codificate: lentoarea, percepția, mișcarea liniară și circulară
 • Acestea vor genera o îmbogățire a relației cu sine și cu alții, prin dezvoltarea percepției corporale.

PRACTICĂ

 • Veti învăța protocoale de tratament practice, simple și reproductibile pe care le veți putea integra imediat într-o practică personală sau profesională.

Ai nevoie de:

 • MASCA (se lucreaza aproape de fata clientului)
 • imbracaminte comoda;
 • papuci de interior;
 • un prosop mare, de dus.
 • daca doresti, o gustare pentru pauza de pranz
formator Terapia fasciei si Psihopedagogie perceptiva

dr. Petros Liolios

Mă consider un vizionar în acțiune și cred în potențialul care își găsește locul de exprimare. Creând condiții pentru ca fiecare individ să își descopere și pună în valoare talentul, sunt dedicat unui plan personal mai amplu, acela de a face oamenii să se simtă Prezenți și Liberi.
De mai bine de 40 de ani studiez, inclusiv în mediul academic, comportamentele sociale și individuale.Am luat contact cu Psihopedagogia Perceptivă printr-un concurs fericit de împrejurări în 2002.
Șansa de a experimenta beneficiile Fasciaterapiei Metoda Danis Bois (MDB), în calitate de student al lui Danis Bois, m-a determinat să-mi reevaluez viața. În calitate de prim practicant al Metodei Danis Bois în România și de partener CERAP, am devenit promotorul acestei discipline contribuind în același timp și la traducerea în română a textelor științifice de specialitate.

„De când am devenit pacienta lui Petros, pentru a deveni mai prezentă în propria viață și pentru a vindeca relația dintre mintea și corpul meu, am simțit că gradul meu de conștientizare crește, odată cu perspectiva mea asupra vieții. In plus față de aspectele medicale pe care mi le-a rezolvat această terapie, pentru mine expunerea la această metodă a fost o călătorie holistică a corpului și sufletului.”

„S-au relaxat zone care erau tensionate, contractate si percep o conexiune imbunatatita cu realitatea din jur, fiind mai prezenta in viata mea, cu mai multa incredere in propriile forte si cu mai mult curaj de a-mi urma si manifesta visele.”

Seria I: 23 septembrie 2023

Program: Sâmbătă: 10:00-18:00

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza platii unui avans.

"Am lăsat lucrurile, sa se așeze puțin. Acum pot spune ca am un sentiment de regăsire, simt ca am înțeles.
Mulțumesc, dom' profesor, pentru răbdarea și perseverenta cu care ma ajutați sa "aprind lumina".
Inteleg ca drumul este mai lung, misiunea este minunata.
Mi se pare minunat sa recunoști lumina și sa devii lumina pe care o recunosc ceilalți în tine.
Mulțumesc cu recunoștință!!!"

Mihaela Constantinescu

"Bună dimineața! Ma simt mai confortabil cu mine, sunt mult mai conștientă de mine și de tot ce se întâmplă în jurul meu. Mulțumesc cu recunoștință pentru tot! ????"

Daniela Albu

Daca vrei sa afli si despre alte evenimente asemanatoare pe care le organizam, da click aici sau suna-ne la 0773733114! Urmareste-ne si pe Facebook!

COST: 500 lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook sau solicita-l la secretariat.

S-ar putea să-ți placă și…