Curs: Palparea Meridianelor in Medicina Traditionala Chineza

Palparea reprezinta una dintre cele 4 metode de diagnosticare. Aceasta metoda nu include doar palparea meridianelor; palparea sau atingerea pacientului include mai multe zone care au ca obiectiv diagnosticarea (ex: luarea pulsului, palparea abdomenului sau pur si simplu atingerea pacientului pentru a distinge intre rece/cald, diferite tipuri de durere etc).

Meridianele sunt subiectul cel mai controversat din medicina traditionala chineza, acest fapt rezultând in mare parte dintr-o înlaturare a Teoriei meridianelor, acest lucru diminuand efectul terapiei. Integrand teoria organelor Zang si Fu cu cea a meridianelor, practicantul poate intelege mai bine transformarea qi (qi hua) astfel încât selecția punctelor care vor fi lucrate să fie cât mai aproape de patologia diagnosticata/reală.

Cursul de palpare in Medicina Traditionala Chinezeasca este destinat terapeutilor ce cunosc deja meridianele si punctele de pe meridiane, cel putin a celor din zona mana-antebrat, picior-gamba. Este recomandata parcurgerea in prealabil a cursului de Meridiane.

Deasemeni, sunt necesare cunostinte de baza in MTC – este recomandata parcurgerea cursului de Introducere in MTC.

Cu acest curs, terapeutul poate avea o intelegere mai buna a fiziologiei si patologiei corpului, atit la nivel fizic cat si mintal-spiritual.

Te poate ajuta sa ajungi mai repede la radacina problemei pacientulul, acest lucru rezultand intr-o vindecare mai rapida.

Vei conștientiza mai profund mecanismele prin care schimbările din mediul exterior se reflecta pe si in corpul uman și invers.

Vei intelege mai bine fiziologia si patologia corpului, atit la nivel fizic cat si mental-spiritual.

Datorita complexitatii subiectului, cursul se va desfasura teoretic si practic:

  • Invatarea metodei de palpare, in relatie cu cele 6 stadii de dezvoltare a patogenului;
  • Localizarea si palparea meridianelor si punctelor de la degete pana la cot/genunchi;
  • Clasificarea punctelor din aceste zone;
  • Actiunile si indicatiile punctelor prezentate din aceste zone;
  • Invățarea practica a schimbarilor care se vor gasi pe meridian/punct si semnificatia lor;
  • Cateva exemple de tipuri de combinatii de puncte cu scop specific terapeutic.
formator Medicina Traditionala Chinezeasca

Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, am studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing – China.

Acolo am avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Am absolvit si formarea de tehnician maseur la Centrul BioFocus, pentru a-mi largi intelegerea functionarii corpului uman.

Predau tehnici de medicina traditionala chinezeasca: masajul terapeutic traditional TuiNa, moxibustie, tehnica Gua Sha si tehnica aplicarii ventuzelor.

Fondator, Formator si Tehnician Maseur

Camelia Mihalachi

De formatie tehnica (inginer, programator), tot timpul am simtit nevoia de a ma intoarce catre mine. Mereu am fost atrasa catre terapiile alternative, dar cele mai dragi mi-au fost intotdeauna plantele – natura. De mic copil mergeam cu parintii si fratele meu pe dealuri, la cules plante medicinale. Astazi fratele meu este unul dintre putinii medici care practica si terapiile alternative, iar eu … am ajuns in aceasta minunata familie, Centrul BioFocus, unde va invit si pe voi

Tehnician Maseur si Formator cu experienta de predare din anul 2012 la scoli de masaj de renume. Practicant de masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctura, shia-tsu, masaj pe scaun.

Cunostinte aprofundate de plante medicinale, aromaterapie. Fac parte dintre cei putini care isi culeg singuri plantele de care au nevoie si isi prepara leacurile necesare – ceea ce va invit si pe voi.

Instructor outdoor (instructor pentru activitati in aer liber), cu experienta in activitati de team-building si leadership, jocuri pentru adulti si copii;

Ghid montan si iubitoare de drumetii, alpinism si escalada;

Pasionata de sport (sub orice forma), arta, traditii si folclor;

Cautator pe calea vietii …

  • imbracaminte comoda;
  • papuci de interior;

Seria I: 13 iunie 2022.

Seria II: 13 septembrie 2022.

Program: 9:30-17:30 , 1 h pauza de pranz.

Pret: 400 lei.

*** 200 lei pentru persoanele care au absolvit cursul Meridianele in Medicina Traditionala Chineza.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din valoarea cursului.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

COST: 400 lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook.