Curs QI NEI ZANG (masajul organelor interne)

QiNeiZang este o forma de terapie străveche, descoperită de călugării taoiști în multiple sesiuni de meditație, având ca ghizi spirite înalte. Calugarii deja detineau o cunoaștere anatomică foarte exacta și tehnici de masaj și de manipulare a energiei. Numele acestui masaj este cât se poate de clar, qi însemnând energie, nei – interior și zang – organe, practic „manipularea energiei organelor interne”.

Abdomenul inferior este centrul corpului, locul de unde își au originea fiecare respirație și mișcare. Este centrul digestiei, detoxifierii si al procesarii energiei, dar si depozitarul a multiple blocaje emoționale, care afecteaza funcțiile organelor interne.

Masajul QiNeiZang ajuta la eliberarea blocajelor si stazei si la revenirea la o functionare armonioasa a organelor interne.

Cursul de masaj abdominal  Qi Nei Zang face parte din categoria cursurile de medicina traditionala chineza (MTC) si este destinat terapeutilor.

Este de preferat ca, in prelabil, cursantul sa fi invatat  cel putin masajul somatic (de intretinere si relaxare) si masajul reflexogen.

Cunostintele de baza in MTC (Cursul de Introducere in Conceptele de Baza ale Medicinei Traditionale Chineze ) si cele de presopunctura (Curs practic “Presopunctura pentru toti” ) ajuta, dar nu sunt obligatorii, abordarea fiind de asa natura incat informatiile sa poata fi intelese cu usurinta de catre un terapeut.

Acest masaj reconstruiește sistemul de apărare al corpului, în toate planurile. Această artă deschide anumite porți in cel ce primește terapia, astfel încåt corpul să audă mesajele subtile transmise senzorial și extrasenzorial, pentru a face mai apoi ajustările necesare vindecării.

Acest curs te va face să înțelegi mai bine arta masajului și  îți va deschide noi perspective asupra felului in care acesta funcționează corpul uman în situații patologice și fiziologice.

Îti va îmbunătăți calitatea  terapiilor și îți va imbogăți paleta de modalitati de ameliorare și, de ce nu, de vindecare a pacienților tăi.

Datorita complexitatii subiectului, cursul va avea o parte de teorie si multa practica.

 • Localizarea mușchilor și organelor din abdomen;
 • Traseul meridianelor si punctele de acupunctura importante de pe abdomen;
 • Întelegerea si invățarea hărții QiNeiZang;
 • Puncte reflexogene de pe abdomen;
 • Practicarea și învățarea tehnicilor.

 

Ai nevoie de:

 • imbracaminte comoda;
 • papuci de interior;
 • doua prosoape mari, de dus.
formator Medicina Traditionala Chinezeasca

Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, am studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing – China.

Acolo am avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Am absolvit si formarea de tehnician maseur la Centrul BioFocus, pentru a-mi largi intelegerea functionarii corpului uman.

Predau tehnici de medicina traditionala chinezeasca: masajul terapeutic traditional TuiNa, moxibustie, tehnica Gua Sha si tehnica aplicarii ventuzelor.

Seria I: 

21 iulie 2023
program: 18:00-21:30
22 – 23 iulie 2023
program: 10:00-18:00, o ora pauza de pranz

Seria II: 
8 septembrie 2023
program: 18:00-21:30
9, 10 septembrie 2023
program: 10:00-18:00, o ora pauza de pranz

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza platii unui avans.
Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

Cursurile de pregătire pentru un viitor terapeut în medicina tradițională chinezească ar trebui parcurse în următoarea ordine firească:
 1. Introducere in bazele MTC

Curs de cultura generala pentru medicina traditionala chineza, in care se studiaza conceptele de baza: Yin/Yang, polaritate, teoría celor 5 elemente, substanțele vitale ( Qi, sânge, esență, fluide, minte), cei 6 patogeni, cele 7 emoții, sindromuri, funcțiile meridianelor energetice, organele Zang Fu.
Fără aceste informatii, cursantului îi lipsesc noțiunile de bază ce permit înțelegerea medicinii tradiționale chineze.

 1. METODE DE DIAGNOZĂ:

********

********

 • Meridianele energetice în MTC – nu este un curs pentru începători. Se studiază fiecare meridian in parte (descrierea, funcția, traseul), punctele cele mai importante de pe meridian și funcțiile lor, localizarea punctelor, categorii de puncte si combinații de puncte pentru tratarea diverselor patologii

********

 • Palparea meridianelor (pe antebrat si gamba) – este un curs de diagnoză avansat care se poate înțelege după studierea Introducerii în bazele MTC, a metodelor de diagnoza de mai sus și a cursului Meridianele energetice în MTC.

********

 1. TEHNICI DE TRATAMENT:
 • Ventuze / cupping – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC. Persoanele care și-au însușit noțiunile de la cursurile introductive înțeleg mult mai în profunzime procedurile de aplicare a ventuzelor.
 • Moxibustie – se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Tehnica Gua sha
  • se integrează perfect cu Diagnoza după punctele de alarmă față-Mu și spate-Shu, caci se lucreaza cu Gua sha pe aceste puncte. De aceea acestea se predau impreuna.
  • se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Presopunctura pentru toți (Protocoale de presopunctura) – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC
 • Qi Nei Zang (masajul organelor interne)este de preferat ca in prelabil cursantul sa fi invatat  cel putin masajul somatic de intretinere si relaxare si masajul reflexogen. Cursul Introducere in Conceptele de Baza ale Medicinei Traditionale Chineze  si cursul Presopunctura pentru toti sunt foarte binevenite, dar nu sunt obligatorii pentru intelegerea masajului organelor interne.
 • Masajul TuiNa – masajul traditional chinezesc, ce se face pe meridianele energetice si pe anumite puncte de acupunctura, cu tehnici manuale specifice.

Urmareste-ne si pe Facebook!

COST: 1000 lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook sau solicita-l la secretariat.

S-ar putea să-ți placă și…