Skip to main content
Blog

Cum sa alegi scoala de masaj potrivita pentru tine

By septembrie 14, 2023No Comments

La o scurta cercetare pe Google, pe motorul de cautare “scoala de masaj” sau “cursuri de masaj”, daca pana acum cativa ani apareau cateva optiuni, in prezent, pe aceeasi cautare, o persoana interesata de instruirea in domeniu se vede in fata unui hatis, avand de ales intre zeci de scoli de masaj.

Ar fi dificila o cercetare amanuntita, in care sa intri pe site-ul fiecarei scoli, sa verifici chiar personal locatiile, sa dai zeci de telefoane pentru detalii si asa mai departe. Nici timpul parca nu ne-ar ajunge pentru asa ceva si de multe ori, cand lucrurile tind sa fie sau sa para prea complexe / complicate, uneori preferam sa renuntam la idee si sa ne dedicam altei activitati.

Tinand cont de aceste lucruri, a aparut gandul de a scrie un articol, ne dorim cat mai util si mai clarificator, despre cum poate cineva, in mod cat mai simplu si eficient, sa aleaga din multitudinea de optiuni, scoala de masaj potrivita.

CUM CAUTAM PE INTERNET

Mai intai, pentru a restrange sfera de cercetare, este important ca si cuvintele de cautare sa fie cat mai specifice pentru ceea ce dorim. De exemplu, daca cineva este din Iasi, indicat ar fi sa scrie “cursuri de masaj in Iasi” pentru ca astfel sa nu ii apara reclame din toata tara. Iar primele anunturi ce vor aparea sunt cele sponsorizate, adica cele ce au promovare platita. Si dintre acestea, de regula, sunt de studiat primele trei.

Ca si studiu ne referim in primul rand la site, pentru a afla care este paleta de cursuri oferita si detaliile organizatorice ale acestora, insa de multe ori pentru un cautator neavizat, care doreste initierea in lumea masajului informatiile din site, oricat ar fi de pertinente, nu pot transmite in mod exact profesionalismul scolii respective sau parcursul pe care ar trebui sa il aiba cineva in ordinea cursurilor, numarul de cursuri de facut etc.

Totusi o vizitare amanuntita a site-ului se impune, pentru a vedea ce organizeaza scoala de masaj, de exemplu, doar cursuri de calificare sau si specializari in domeniul respectiv sau domenii conexe. Deoarece si masajul este un domeniu in care apar inovatii si un maseur pasionat nu se va opri doar la invatarea si aplicarea unei singuri tehnici. Si de aceea este indicat sa vezi daca scoala pe care o vei urma te va putea pregati si pe viitor prin specializarea ta ca terapeut. Cu siguranta poti face specializari si in alte institutii, insa in general, daca “scoala-mama” organizeaza si cursuri de specializare, ca si fost cursant, poti beneficia de anumite avantaje.

CE SA MAI URMARIM PE SITE-URILE SCOLILOR DE MASAJ

 • daca exista testimoniale si care este continutul acestora. Cu siguranta orice institutie are si review-uri bune si mai putin bune si toata lumea, binenteles, le posteaza doar pe cele pozitive, insa chiar si asa, dintr-o privire atenta se poate observa daca acele testimoniale sunt reale sau nu. Mai ales daca au si numele cursantului, se poate verifica la secretariatul scolii daca acele persoane chiar au facut cursuri acolo 😉
 • un alt aspect de urmarit in site sunt anunturile de angajare. In general orice persoana cand porneste in instruirea intr-un nou domeniu se gandeste: de ce vreau sa fac acest curs? Motivatiile cursantilor sunt foarte diferite, de la curiozitate si doar nevoia de socializare si a face ceva nou pana la dorinta reala de a lucra in domeniu si de a practica masajul ca meserie. Pentru cei ce intra in ultima categorie, este important sa afle daca scoala de masaj pe care o vor urma le ofera un ajutor in acest sens.
 • ce mai pot gasi in site cei interesati? Imagini din sediul scolii pentru a-si face o prima idee despre locul respectiv; alte resurse utile, cum ar fi materiale despre masaj puse la dispozitie gratuit pentru cei interesati de domeniu, articole de blog pertinente, orice poate reprezenta activitatea scolii, care poate fi strict pe cursuri de masaj sau si alte proiecte, voluntariate, parteneriate etc. Daca esti pasionat de voluntariate si implicarea in diverse proiecte, iar scoala de masaj vizeaza si aceste aspecte, atunci este un criteriu de selectie in plus.

Cu cat activitatea unei scoli de masaj este mai complexa, cu atat si gradul de instruire primit este mai ridicat.

CERCETAREA CU AJUTORUL TELEFONULUI

Cu siguranta si aceasta navigare prin site-uri, chiar daca se rezuma cautarea la 2 – 3 scoli de masaj, poate fi dificila si derutanta pentru unele persoane, astfel incat se impune a doua solutie simpla si “salvatoare” – apelarea telefonica. Contactul telefonic este foarte important si in unele cazuri chiar determinant in alegerea scolii de masaj. Este foarte edificator modul in care iti vorbeste cel care raspunde, cum te trateaza, ce iti transmite mai ales. Se poate considera ca telefonic unele persoane pot incerca sa para intr-un anume fel, insa si acest lucru se simte de catre cel care apeleaza. Asadar, cand suni, suna cu toata increderea, pune toate intrebarile pe care le ai, fii atent la tot ce ti se spune si cum ti se spune. La un moment dat pur si simplu vei sti daca ceva este ceea ce trebuie pentru tine sau nu 🙂

Intrebari orientative de adresat:

 1. Cu ce curs trebuie sa incep si care este programul acestuia?
 2. Ce voi invata?
 3. Ce materiale voi primi care sa ma ajute in procesul de invatare?
 4. Cum ma ajuta ceea ce invat in practica imediata?
 5. Care este pretul cursului? Exista posibilitate de plata in rata?
 6. Cum pot obtine calificarea de Maseur?
 7. Diplomele sunt acreditate si recunoscute international?
 8. De cand pot incepe sa practic masajul?

Si orice alte intrebari mai simti nevoia sa adresezi. Important e sa fii perfect lamurit, pentru a lua cea mai buna decizie.

VIZITAREA SCOLILOR DE MASAJ

Un alt pas important este vizitarea sediului scolii. Este o diferenta intre a face cursuri intr-un cadru amenajat, cu sali incapatoare, foarte bine dotate, cu mese de masaj suficiente pentru a putea practica toti cei care se inscriu, sali curate, aerisite, spatiu amenajat corespunzator. Stim ca toate acestea sunt lucruri de bun simt si se considera ca este obligatoriu sa fie prezente peste tot, insa uneori nu este asa, tocmai de aceea si acest pas este unul important si ajuta foarte mult in luarea unei decizii.

Exista scoli de masaj care ofera celor interesati chiar si posibilitatea de participare la o sedinta gratuita, tocmai pentru a se convinge o data in plus daca acesta este lucrul pe care si-l doresc (efectuarea cursurilor de masaj) si daca scoala de masaj vizata este chiar alegerea cea mai buna pentru ei.

DESPRE PRETURI

De foarte multe ori decizia de inscriere la o scoala de masaj este data si de pretul cursurilor, insa in unele cazuri acest lucru poate fi o capcana. Este foarte important de aflat ce vei primi ca si informatie si nu numai, in banii pe care urmeaza sa ii dai si apoi sa faci un raport pret – beneficii, ulterior luand o decizie. A face cursuri pe bani putini nu inseamna neaparat ca ai garantia de a invata o meserie pe care sa o poti practica ulterior si care sa iti aduca venitul dorit. Insa poate exista si varianta inversa.

In plus, exista scoli de masaj care pe langa informatiile obligatorii de predat, conform programei ministeriale, mai ofera si alte microcursuri / bonusuri, care sa ajute cursantii sa (se) inteleaga mai bine si sa aiba increderea de a practica masajul chiar dupa un prim modul de curs. Asadar, uneori o investitie mai mare, inseamna si un castig mai mare.

CONCLUZII

In concluzie, decizia de inscriere la o scoala de masaj nu este tocmai cea mai usoara treaba, insa nici nu trebuie privita ca ceva prea dificil si foarte complex. Uneori se intampla ca prima optiune gasita pe internet si la care apelam, sa fie si cea potrivita. Ne ajuta si intuitia. Insa pentru cei care nu sunt foarte hotarati sau au nevoie de mai multe argumente in luarea unei decizii, elementele descrise mai sus pot fi criterii de urmat.

Va dorim ca pasii sa va fie indrumati spre locurile cele mai potrivite pentru voi, care sa va ajute sa va dezvoltati in directia dorita!

Leave a Reply

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?