Skip to main content
Blog

Cursurile de masaj si depresia / anxietatea / atacurile de panica – Partea a II-a

By septembrie 3, 2021noiembrie 24th, 2021No Comments

Multi cursanti au ales sa impartaseasca din experienta proprie, astfel ca nu o data lucrarea finala de diploma a fost intocmita alegandu-se aceasta tema, a depresiei. Iar in urma feedback-urilor, am inteles ca se poate. Putem, ajutandu-ne unii pe altii si luand initiativa, sa transformam acest “Ce rost are?” in “Ce rost minunat are!!!” ????

In ceea ce priveste persoanele anxioase, care sunt intr-o vesnica alergatura fizica sau a mintii, cursurile de masaj reprezinta acea oaza de pace, liniste, locul in care punem activitatile cotidiene pe pauza, respiram corect si constient, ne centram…si aplicam aceeasi invatatura a daruirii. Un masaj aplicat cu prezenta demonstreaza anxiosului ca, daca tot simte nevoia sa faca mereu ceva pentru a umple un gol sau pentru ca lucrurile sa nu scape de sub control, poate face un masaj, lucru care il va relaxa si pe el si ii va aduce multumirea unei fapte bune. Un masaj aplicat cu prezenta, prin efectele sale, ii arata anxiosului ca este nevoie de atat de putin pentru a-i face pe cei din jur (si implicit pe sine) sa se simta bine.

Pentru ca, de fapt, despre asta este vorba: de a fi in serviciu pentru cei din jur si de a o face cu blandete si iubire. Astfel, tot ce oferim ni se intoarce. Energia pe care o transmitem va aduce in jurul nostru oameni de acelasi fel, iubirea pe care o oferim ne aduce inapoi iubire si pace. Totul facut neconditionat si fara asteptari.

Depresia, anxietatea sunt stari ireale care izoleaza individul si il obliga sa creada ca trebuie sa fie in control. Astfel, apar grijile, fricile, atacurile de panica, tulburarile obsesiv-compulsive. Pe cand masajul reprezinta mijlocul real prin care sa interactionam cu cu cei din jur si sa daruim. Reprezinta mijlocul prin care energiile sunt puse in miscare atat pentru client cat si pentru maseur. Este o relatie de ajutorare reciproca. Si pentru ca menirea noastra este sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, cursurile de masaj reprezinta un mare inceput in acest sens. Un prim pas in ameliorare / vindecare si in implinirea datoriei pe care o avem: de a fi oameni.

 

Cu Iubire si Recunostinta,

Georgiana Matei

Leave a Reply

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?