Skip to main content
Blog

Cursurile de masaj si depresia / anxietatea / atacurile de panica – Partea I

By iulie 5, 2021noiembrie 24th, 2021No Comments

Este un lucru deja cunoscut faptul ca masajul este inclus in terapiile complementare ce sunt aplicate cu succes persoanelor depresive / anxioase pentru ameliorare / vindecare. Rezultatele sunt vizibile acolo unde persoana care are aceste stari, vine la masaj cu inima deschisa si cu credinta puternica, iar terapeutul trateaza situatia cu implicare, blandete, prezenta, manat, de asemenea, de o credinta puternica.

Parcurgand cursurile de masaj si ulterior lucrand in cadrul Centrului BioFocus, am avut ocazia de a cunoaste oameni (cu totii minunati) care ajunsesera intr-un punct al vietii in care era necesar sa faca o alegere: continuau pe aceeasi panta descendenta a depresiei si / sau anxietatii sau deveneau stapanii propriilor destine, urmand calea ascendenta. Ferice de cei care au simtit chemarea si au avut curaj sa schimbe ceva, constienti ca viata ne este data spre bucurie si tine doar de noi sa o traim asa.
Depresivul nu gaseste sens in nimic si isi spune mereu: “Ce rost are?”, inchizandu-si dreptul de a experimenta si de a afla rostul.
Anxiosul este in continua alerta si considera ca mereu TREBUIE sa faca ceva pentru ca lucrurile sa se intample. Dar facand mereu, nu mai are vreme si energie sa se bucure de roadele “facerilor” sale.

Iar aici apare aportul cursurilor de masaj.

Intr-o scoala in care membrii sunt focusati pe “a fi in serviciul celor din jur”, participantii la cursuri descopera rostul invatarii si practicarii masajului, acesta reprezentand ARTA DE A DARUI. Ati observat ca omul cu inima iubitoare se bucura mai mult cand daruieste fata de atunci cand primeste? Si aici inveti sa daruiesti si apoi sa te bucuri de efectele celor daruite de tine, cand cel de pe masa iti da un feedback bun…sau e suficient sa te uiti la fata lui si sa intelegi transformarea si binele facut.
Intr-o afectiune care obliga la limitarea contactului uman, o pozitie a corpului ce impiedica respiratia corecta si buna functionare a tuturor sistemelor din corp, cursurile de masaj incurajeaza relationarea, socializarea cu cei din jur, deschiderea unii fata de altii. Si pentru ca la fiecare sedinta de curs, toti participantii fac masaj, dar si primesc, categoric apare si o imbunatatire a functionarii corpului fizic.

Fiind intr-o comunitate frumoasa, armonioasa, in care se preda / invata cum sa il ajuti pe cel de langa tine, se dezvolta sentimente calde, de siguranta si usor-usor apar zambetele…si apoi rasetele (si stim cu totii cat de vindecator este rasul). Se leaga prietenii si participantii sunt angrenati in activitati (atat de catre colegi, dar si de catre membrii scolii) prin care pot participa la evenimente de voluntariat, iesiri in natura, ocazii mereu prielnice de a darui. Pentru ca “daruind vei dobandi”. Si lucrurile se urnesc, energiile se pun in miscare, iar astfel, persoanele bantuite de depresie incep sa vada si sa inteleaga “ce rost are”. ????

Cu Iubire si Recunostinta,

Georgiana Matei

Leave a Reply

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?