Skip to main content
Blog

Despre ENTORSA GLEZNEI – gandurile unui cursant BioFocus

By aprilie 10, 2022No Comments
Toate persoanele care imi trec pragul cabinetului sunt importante pentru mine si port adânc în interiorul meu sentimentul de a susține cu grija, cu interes si implicare procesul fiecaruia dintre ei, pentru o recuperare benefica, corecta și potrivita afectiunii fiecaruia.
Din acest motiv am ales sa vorbesc astăzi despre importanta unui DIAGNOSTIC MEDICAL și aplicarea unui TRATAMENT CORECT in cazul ENTORSEI GLEZNEI.
In Cazul Entorsei Gleznei CAUZELE FIZICE pot fi:
Entorsa Gleznei poate apărea în urma unui accident de sport, de munca, sau ca urmare a căderilor pe teren denivelat, pe scări sau alunecărilor pe plan înclinat, pe marginea trotuarelor și a scărilor, sau chiar pe coji de fructe și ca urmare a aterizării greșite pe marginea piciorului la sărituri.
De obicei, entorsele gleznei se produc printr-un traumatism indirect, printr-o mișcare brusca și brutala.
Când traumatismul este mic se produce doar o întindere de ligamente, glezna rămânând stabila, in momentul în care Traumatismul este Puternic ligamentele se rup și se smulg de la inserția lor, iar Glezna devine Instabila.
Simptomele ENTORSEI GRAVE sunt:
○ Durerea – care este foarte vie și se calmează în câteva ore de la accident,
○ Impotenta funcțională – după câteva minute de la accident unele persoane își pot relua mersul și activitatea, însă durerile reapar si sunt accentuate,
○ Tumefactia regiunii maleolare prin edem – care poate fi interior, exterior, si pe partea anterioara a gleznei,
○ Echimoza – poate fi pe ambele părți ale gleznei, si poate fi prezenta pe o zona mai extina in jurul și dedesubtul maleolei, poate cobori pe marginea externa a piciorului pana la degetul al cincilea.
☆ Din acest moment ESTE FOARTE IMPORTANTA PREZENTAREA la MEDIC si OBTINEREA unui DIAGNOSTIC CORECT, pentru a se putea aplica un TRATAMENT CORECT si cu adevărat BENEFIC care sa susțină procesul de Recuperare al persoanei accidentate.
Consecinta unui Tratament INCORECT și NEGLIJENT aplicat in cazul ENTORSEI GLEZNEI, poate duce in timp la Dificultăți pentru diverse activități fizice, la Sensibilitate in cazul schimbărilor vremii și la complicatii tardive ca Artroza și Osteoporoza.
Majoritatea Entorselor simple, tratate corect, se vindeca fără sechele în 2-3 săptămâni. ENTORSELE GRAVE, INCORECT TRATATE, lasă o GLEZNA INSTABILA si DUREROASA, expusa la numeroase recidive cu ocazia celor mai mici traumatisme. Aceasta glezna va rămâne sensibila și are o rezistenta minora deoarece RUPTURA LIGAMENTARA NU a fost REPARATA.
ENTORSA GLEZNEI poate fi însoțită si de FRACTURA MALEOLEI externe.
○ Tratamentul Entorsei Gleznei:
Pentru orientarea CORECTA asupra Tratamentului este foarte important DIAGNOSTICUL MEDICAL concordant cu datele RADIOLOGICE.
În cazul Entorselor Stabile cu forme clinice reduse se recomanda Bandajul Elastic ca prima etapa a recuperării medicale. Aceasta imobilizare relativa permite persoanei accidentate sa se deplaseze usor și contribuie la disparitia durerii și a edemului.
În cazul Entorsei Grave, Tratamentul poate fi Imobilizarea în Gips de Mers, aplicarea unei Orteze specifice afectiunii, sau chiar Tratamentul Chirurgical în cazul instabilității grave a gleznei.
În Toate ENTORSELE GLEZNEI pana la dispariția edemului poate fi recomandat ca tratament DRENAJUL LIMFATIC pentru a ajuta la eliminarea edemului. Dupa terminarea perioadei de imobilizare se recomanda o Recuperare Progresiva și Perseverenta prin MASAJ TERAPEUTIC și KINETOTERAPIE pentru a ajuta la recuperarea și tonifierea musculaturii membrelor.
Pentru ca Procesul de Recuperare sa devina mai Blând și mai Rapid, se recomanda zilnic aplicarea de unguente pe baza de Untul Pământului, sau gel de Arnica, și pentru restrângerea mai rapida a echimozei și a tumefierii se recomanda cu succes administrarea Remediului Homeopat Arnica CH 200.
Pentru Problemele Articulare se recomanda de-asemenea Bai cu Sare și Coada Calculului precum si utilizarea tehnicilor din PRESOPUNCTURA, pentru întărirea si recuperarea articulațiilor.
☆ Foarte importanta este de-asemenea CAUZA Entorsei, poate este cea mai importanta pe lângă Diagnosticul și Tratamentul corect al acesteia.
FACTORUL EMOȚIONAL INTERN care declanșează diverse accidentari sau afecțiuni nu mai poate fi Sigur Neglijat în aceasta perioada de timp în care ne aflam cu toții.
《 EMOȚIONAL, ENTORSA ne indica faptul ca ne punem niște frâne și am o Nesiguranță fata de direcția pe care vreau sa merg (glezna), sau legat de ceea ce fac (încheietura mainii). Când presiunea interioara si exterioara devine prea puternica, ligamentele sunt cele care preiau greutatea si se rup. Trăiesc o Culpabilitate deoarece ma opun unei situații, am o Tensiune Mentala mare și as vrea sa renunț. O Entorsa Grava indica faptul ca trăiesc o ruptura, o dezbinare de o persoana sau de o situație.
Constientizez ceea ce simțeam în momentul în care s-a produs Entorsa. Ma pot intreba: „sunt pe cale sa fac un lucru la care ar fi mai bine sa renunț?”
ACCEPT ♡ sa îmi acord timpul necesar pentru a ma reorienta sau a ma adapta la schimbările necesare, pentru a ma simti mai bine asa cum sunt. Accept ♡ aceasta Entorsa, care ma ajuta sa fac schimbările necesare.
Dacă ACCEPTAREA este REALIZATA, Vindecarea se va produce mai repede și va fi Completa. Recuperarea va dura insa mai mult, dacă ma Devalorizez și ma simt Inutil. De aceea, este important sa VAD acesta situație într-un mod POZITIV și CONSTRUCTIV. 》
„Marele Dicționar al Bolilor și Afectiunilor” – JACQUES MARTEL
Articol care a prins viata cu iubire și drag de noi, de viata, de meseria mea draga si fata de procesul fiecaruia dintre noi.
Ramona Traistaru
Om, Terapeut in Masajul Terapeutic si in Presopunctura, Terapeut in Sacroterapie, Terapeut Ho’oponopono si Terapeut in Terapii Naturiste
☆ Articolul a devenit posibil cu Bunavointa, Acordul și Implicarea lui Cristian Popescu și al Cameliei Mihalachi, formatori în cadrul Centrului BioFocus.
Va Mulțumesc cu multa Recunoștința, pentru susținerea, grija și daruirea de care ați dat dovada în timp și pentru tot ce ați reușit să aduceți în viata mea. Mulțumesc!
„Oameni și Instructori Minunati, care îți pot da Aripi dacă alegi sa Indrăznești!
Mulțumesc vouă, Mulțumesc mie, Mulțumesc ca sunteti, ca ati fost acolo și ca ne-am întâlnit în acesta viata! Mulțumesc!”
Ramona Traistaru (Axim)

Leave a Reply

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?