Skip to main content
Blog

Despre SCOLIOZA si cum tratam scolioza prin masaj

By februarie 27, 2018decembrie 7th, 2021One Comment

                                                                 Masajul si aplicativitatea lui in diverse patologii                                                

 

 

 

 

 

 

Postura fiecaruia este cea care defineste felul in care suntem priviti de cei din jur, datorita faptului ca si oasele noastre se vor aseza in functie de modul in care stam.

Se poate spune ca nu exista pozitii nepotrivite, atat timp cat nu se exagereaza. Trebuie sa existe echilibru si daca, de exemplu, ne sprijinim in general mai mult pe piciorul drept, va trebui ca la un anumit interval de timp sa schimbam greutatea corpului pe partea stanga si apoi, dupa un alt interval de timp, sa revenim pe dreptul. Sau putem incerca sa stam in echilibru de prima data, impartind greutatea corpului pe ambele membre inferioare.

Incepem seria afectiunilor care pot fi ameliorate / tratate prin masaj cu SCOLIOZA, afectiune tot mai des intalnita in randul persoanelor care stau mult la birou, soferilor de cursa lunga etc.

Este o afectiune a coloanei vertebrale, mai exact o inclinare sau o curbura laterala / totala si dupa  forma poate fi clasificata in:

– scolioza in C – atunci cand curbura este total spre dreapta sau spre stanga;

– scolioza in S – cu doua sau mai multe curburi, acestea alternand de o parte si de alta a coloanei vertebrale, pentru a gasi un echilibru.

Dupa cauza aparitiei bolii, scolioza poate fi: scolioza functionala (atitudine, postura defectuoasa), scolioza structurala (cauze neurologice, musculare, genetice etc.), scolioza statica (deformare a bazinului sau inegalitate la membrele inferioare) sau scolioza patologica (determinata de rahitism, poliomielita, traumatisme ale corpului vertebral).

In tratamentul scoliozei se urmareste eliminarea posturii vicioase, constientizarea posturii corecte, stabilizarea coloanei, corectarea curburii, eliminarea durerilor si a contracturilor musculare paravertebrale, tonifierea spinalilor dorso – lombari, reducerea ghibozitatilor, detorsionarea vertebrelor, redresarea bazinului si  a centurii scapulare, stimularea secretiei de lichid sinovial intra-articular, deprinderea unei respiratii corecte si prevenirea compensarii curburii principale.

Exista mai multe tipuri de tratamente: profilactic, igieno – dietetic, medicamentos, ortopedico – chirurgical, balneofizeoterapeutic, prin hidro – termoterapie, insa noi ne vom referi astazi cu precadere la cum tratam scolioza prin masaj.

Masajul este benefic in tratamentul scoliozei si ajuta la scaderea durerii cauzate de aceasta. Terapeutul poate utiliza o combinatie de miscari de masaj, presiune sustinuta, pozitionare si intindere / mobilizari, pentru a ajuta la echilibrarea muschilor spatelui si a corpului si pentru a ameliora sau elimina scolioza.

Masajul teraputic in scolioza are propriile caracteristici. Curbura coloanei este insotita de tensiune inegala a muschilor spatelui, astfel incat pe o parte muschii vor fi instinsi si relaxati, insa pe cealalta muschii vor fi scurtati si anormal tensionati. Astfel, se urmareste relaxarea musculaturii contractate, dar si tonifierea musculaturii relaxate.

Masajul se aplica simetric cu ambele maini, fiind alcatuit din neteziri, frictiuni, framantari, vibratii, tractiuni si alte manevre care ajuta la detensionarea zonei, la destinderea pacientului si prin sedinte repetate se ajunge la o imbunatatire vizibila a starii de sanatate.

Cu mult success este folosit si masajul reflexogen, de sine statator sau in combinatie cu masajul terapeutic, in cel reflexogen insistandu-se mult pe punctele reflexe ale sistemului osteomuscular.

S-a observat ca o terapie cumulata, incluzand masaj, kinetoterapie / gimnastica medicala si inot da rezultate extraordinare, metodele fiind mai putin invazive, crescandu-se astfel nivelul insanatosirii fizice, dar si imbunatatirea starii psihice a pacientului.

Va asteptam la Centrul Biofocus pentru a simti in realitate modul in care masajul este de folos in cazul afectiunii despre care am povestit astazi, SCOLIOZA.

De asemenea, asteptam comentariile voastre si daca doriti sa aflati detalii despre cum va putem ajuta prin masaj in anumite afectiuni specifice, va rugam sa ne instiintati.

Ne “reauzim” martea viitoare! Pana atunci incepeti sa traiti constient chiar de acum si indreptati-va POSTURA spre vindecare!

 

One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?