Skip to main content
Blog

Solutii simple pentru o viata sanatoasa si in armonie

By iulie 7, 2021august 18th, 2021No Comments

Avem intotdeauna la indemana solutiile cele mai simple pentru un trai linistit, cu sanatate si echilibru. Dar pentru ca sunt atat de simple, tendinta este de a fi ignorate. Unii oameni vor ca totul sa fie complicat pentru ca doar fiind complicat, au impresia ca poate fi rezolvat, dar si asta cu multa munca, bataie de cap, dureri sufletesti, deznadejde. Si abia dupa ce trec prin toate astea, unii dintre ei, intr-un moment de lumina, se intreaba: “Dar de ce ar trebui sa fie atat de complicat?” Si abia atunci se opresc, isi readuc aminte de simplitate si incearca altceva.

Intodeauna avem la indemana solutiile cele mai simple: soarele, apa, copacii, respiratia.

Soarele…In zilele insorite oamenii sunt mai veseli. Soarele ne incarca de la rasarit si pana in prima parte a zilei cu tot ce este necesar pentru sanatate si stare de spirit buna, iar in timpul apusului ne descarca de tot ce am acumulat peste zi: agitatie, stres etc. De asta este bine ca ori de cate ori avem ocazia, sa privim Rasaritul si Apusul. Soarele ne da lumina si caldura. Soarele da Viata. Fara Soare nu ar exista Viata pe aceasta planeta minunata.

Apa…Apa ne hidrateaza, ne hraneste, ne spala corpul pe exterior, dar si pe interior. Ne sustine fiecare actiune pe care o facem, de la vorbit pana la gandit, mers etc. Suntem apa si orice facem ca fiinta umana, implica consum de apa. Suntem precum plantele, care daca nu au apa se usuca. Asa ne uscam si noi fara o hidratare corespunzatoare. Insa cand intrebi pe cineva: “Tu cata apa bei zilnic?”, raspunsul e unul superficial si banal, demonstrand in ce masura acea persoana (nu) intelege importanta consumului de apa. Multe din bolile sistemului osteo-muscular si nu numai pot fi ameliorate / vindecate printr-un consum sustinut de apa. Dar cati sunt dispusi sa faca asta? Cati dau atentie lucrurilor mici pentru a rezolva din timp afectiunile mari? Ati auzit cu siguranta de cazurile vindecarilor miraculoase ale persoanelor care timp de 21 zile au tinut post doar cu apa. Insa lucrurile pot fi rezolvate mai devreme, pentru a nu se ajunge la astfel de solutii drastice. E necesar DOAR sa bem apa. Fara Apa nu ar exista Viata pe aceasta planeta minunata.

Copacii…Copacii sunt dovada vie, reala, palpabila a iubirii neconditionate. Ei doar sunt, oferind din darurile lor, fara sa astepte nimic in schimb. Ne bucura privirea si ne calmeaza mintea cu verdele lor deosebit, ne reamintesc de reinvierea naturii in lungile luni de iarna si cel mai important, ne ofera oxigenul fara de care nu am putea trai pe acest pamant. Sa ne inconjuram de copaci! Sa avem cat mai multi in jurul nostru! Si sa ii imbratisam, daruindu-le din iubirea si recunostinta noastra si primind din iubirea lor. Ati observat ca tinand un copac in brate, simtim cum parca incep sa se scurga din noi toate acele nelinisti, dureri, frici pe care le avem, iar la finalul imbratisarii suntem intr-o stare de bine, de bucurie, de incarcare, de pace? Fara Copaci nu ar exista Viata pe aceasta planeta minunata.

 

Respiratia…Am putea face ceva fara sa respiram? Clar nu. Insa este o diferenta foarte mare intre respiratia automata, facuta fara constienta si respiratia corecta, constienta. Am intalnit persoane care respirand constient si consistent zilnic, izbucneau in plans, eliberand dureri, vindecand boli, rani, ulterior aratand cu ani de zile mai tinere fata de cifra data de buletin. Dar ne invata cineva sa respiram constient? Din fericire, DA. Traim in vremuri cu multa deschidere spirituala si tot mai des auzim despre beneficiile respiratiei constiente si corecte. Adio, invataturi eronate, mai ales in cazul persoanelor de gen feminin, carora li se spune cand intra in randul domnisoarelor, ca trebuie “sa isi suga burta”, ducand astfel la o respiratie ineficienta.

Ati observat vreodata un bebelus dormind? Ati vazut cum i se umfla burtica pe inspir? Despre asta e vorba? Si mult mai mult de atat. E atat de simplu sa respiram si sa fim sanatosi. Fara Respiratie nu ar exista Viata pe aceasta planeta minunata.

 

Trecem prin viata alergand anxiosi, uitand SA FIM, sa respiram, sa punem frana si sa ne bucuram de ce avem. Dar este o alegere personala a fiecaruia sa faca aceasta pana la un moment dat. Nimeni nu este vinovat pentru ceea ce ni se intampla, totul tine de noi. Putem alege mereu partea complicata, fiind intr-o continua drama sau putem alege Calea Simpla: sa iubim Soarele si sa ii Multumim pentru lumina si caldura, sa bem Apa constient si sa ne imbaiem in ea constienti ca apa, ce detine toate cunostintele Universului din toate timpurile, imparte aceste cunostinte cu noi; sa plantam si sa imbratisam Copacii; sa respiram constient in fiecare zi, relaxat, abdominal, iar cand ne dam seama ca suntem in respiratie superficiala, sa zambim si sa revenim la obiceiul bun.

Avem intotdeauna la indemana solutiile cele mai simple pentru un trai linistit, cu sanatate si echilibru. Tu ce mai astepti? ?

 

Cu Iubire si Recunostinta,

Georgiana Matei

Leave a Reply

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?