Skip to main content
Blog

Un alt fel de abordare a nutritiei. Partea II

By iunie 8, 2015No Comments

Intelegerea modului in care functioneaza corpul se poate obtine cel mai simpu si cel mai sigur privind in interiorul nostru, ciulindu-ne urechile, si facand liniste putin in noianul de ganduri, pentru a reusi sa auzim acea voce a corpului, acea intuitie, care ne vorbeste in permanenta, care ne spune mereu ce e mai bine si cum e mai bine.

Prietenul nostru corpul, ne face acest dar gratis, dezinteresat si cu efecte pozitive suta la suta.

Tot ce trebuie sa-l facem este sa-l ascultam.

Nutrienti. Surse de hrana

Nutritie si iarasi nutritie. Probabil se asteapta sa se inceapa acest subiect cu enumerarea principalilor nutrienti ai organismului uman: proteine, glucide, lipide, vitamine, minerale, etc.
Acestea sunt doar niste mici detalii intr-un tablou mult mai amplu.

Medicina traditionala, fie ca este din China, Japonia, America de Sud, Grecia sau Dacia mentioneaza principalii nutrienti ai omului de peste 5000 de ani, iar utilizarea si aplicarea acestor informatii a contribuit la perpetuarea speciei umane de-a lungul mileniilor. Aceste comori de intelepciune merita readuse atentiei, pentru ca ne ajuta sa privim din alta perspectiva corpul omenesc, iar aceasta perpectiva are avantajul ca ofera si solutii pentru a reintra in echilibru cu mediul inconjurator si deci pentru a reveni la starea de sanatate pe care ne-o dorim.

Totul pleaca de la ideea ca materia, corpul uman este energie condensata. Acest lucru l-a descoperit si Einstein, iar noua ramura a fizicii- fizica cuantica- explica pe larg acest mecanism. Prin urmare, suntem energie. Un sistem de energie se intretine prin schimb si aport de energie de la alte sisteme.

Energia cosmica sau prana, in diferite grade de condesare, est enutrientul de baza pentru corpul nostru si astfel, toate formele de energie disponibile sunt considerate nutrienti. Aceasta include atat lumina soarelui cat si regnurile mineral, vegetal si animal (acesta din urma nu pentru a fi mancat ci a ne hrani cu dragostea lui). Odata ce intelegem diferitele forme de condesare a energiei, vom largi mult termenul de nutritie si asimilare.

Principalii nutrienti- surse de hrana- surse de energie pentru organismul uman sunt:

1. Energia cosmica
2. Aerul
3. Lumina soarelui
4. Energia electromagnetica a pamantului
5. Energia din relatiile interumane
6. Alimentele

Ordinea fireasca universala a surselor de energie pentru sistemul energetic uman este cea descrisa mai sus.

Din nefericire, ordinea surselor de ‚hrana’ la acest moment, pentru oraseanul obisnuit este urmatoarea:

1. Alimentele
2. Energia din relatiile interumane
3. Aerul- partial
4. Lumina soarelui- partial
5. Energia electromagnetica a pamantului- partial
6. Energia cosmica- aproape inexistenta

De aici incepe rolul fiecaruia, sa constientizeze si sa restabileasca ordinea fireasca a universului.

In cazul in care se continua ca si pana acum, pot aparea suferinte, mai mari sau mai mici, de natura fizica sau sufleteasca.

Este liberul arbitru al fiecaruia.

Va urma ………….. cum abordam nutritia la Centrul BioFocus ……

*Documentat de catre Ramona Marcoceanu, din: Alimentatia in armonie cu natura, Ing. Mihaela Ardeleanu, Vasile Ardeleanu, Ed. Muntenia, 2009

Leave a Reply

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?