Meseria de Fasciaterapeut este relativ noua în lume și foarte noua în România.
Metoda a fost introdusa în 2017 in România de către domnul prof. dr. Petros Liolios, prim-practicant al Fasciaterapiei MDB si a disciplinei Somato-Psihopedagogia în România, profesor acreditat al Ecole Superieure de Somato-Psychopedagogie din Paris, partener al institutului de cercetare CERAP (Centrul de studii și cercetări aplicate în psihopedagogia perceptivă) de pe langa Universitatea Fernando Pessoa din Portugalia, responsabil al Scolii Romane de Fasciaterapie MDB si Somatopsihopedagogie.
În România există doar cativa absolventi in Fasciaterapie si Somatopsihopedagogie.
În 2023 a luat startul la Centrul Biofocus in colaborare cu Scoala Romana de Fasciaterapie, primul program din Romania de formare în meseria de fasciaterapeut, ce se apropie de final.
Din 25 noiembrie va incepe a doua serie de Cursuri de formare, cu durata de un an.
Un terapeut interesat de această noua știință trebuie să știe că fasciaterapia este o tehnica blândă, ce nu necesita un mare efort fizic din partea terapeutului, ci o stare mentală de atentie relaxata, specifica.
Efectele sale sunt foare rapid resimțite benefic de catre pacienți, producând deseori schimbări spectaculoase asupra stării lor fizice și emoționale.
Studiul Fasciaterapiei a fost și este într-o ascensiune accelerată în ultima vreme. Aceasta se studiază în câteva institute de cercetări din lume, mai nou se organizeaza congrese internationale de Fasciaterapie și potențialul său terapeutic este uimitor.
Sportivi de performanță din întreaga lume, care beneficiază de tratament fasciaterapeutic, susțin că au trecut în timp de la kinetoterapie la osteopatie și, mai recent, la fasciaterapie, ca metodă preferata de prevenire a accidentărilor, de întreținere și de recuperare rapidă.
Fasciaterapia se dovedește mai eficientă decât precedentele doua metode, iar tendința este ca treptat acestea să fie înlocuite.
Datorită tuturor acestor particularități, fasciaterapia este o meserie de nișă cu un mare viitor, iar un fasciaterapeut bine pregătit poate să perceapă tarife considerabil mai mari decât pentru o terapie prin kinetoterapie sau masaj.
Te invităm la cursul de Introducere în fasciaterapie la Centrul BioFocus: https://centrulbiofocus.ro/cursuri/curs-introducere-in-fasciaterapie/