Skip to main content
Blog

Episodul 1 – Ce este Fasciaterapia?

By august 22, 2023octombrie 27th, 2023No Comments

Ce este Fasciaterapia?
Terapia manuală a fasciilor face parte dintr-o știință noua, modernă, descoperită de prof. francez Danis Bois și face parte dintr-o știință mai amplă, care se numește psihopedagogie perceptiva.
Ea se aplică asupra fasciilor persoanelor ce manifestă diverse dificultăți la nivelul corpului fizic sau de natură psiho-emoțională.

Ce nu este Fasciaterapia:
Fasciaterapia NU este o procedură de masaj.
Atingerea este blândă, nedureroasa si nu presupune manevrarea țesuturilor, ci urmează mișcarea naturală a fasciei.
De aceea fasciaterapeutul depune efort considerabil mai mic în timpul terapiei decât maseurul, cu o eficiență surprinzătoare asupra îmbunătățirii stării generale de bine a clientului.

Fasciaterapia este un proces fundamental diferit de masajul miofascial. Fasciaterapia se executa lent, cu respectarea ritmului biologic natural al corpului, de 2 cicli pe secundă și intr-o stare de prezența totală a terapeutului în actul terapeutic.

Pentru mai multe detalii interesante te invităm sa vizionezi acest video, precum si următoarele postări din serialul nostru despre fasciaterapie.

Te invităm la cursul de Introducere în fasciaterapie la Centrul BioFocus: https://centrulbiofocus.ro/cursuri/curs-introducere-in-fasciaterapie/

 

 

Leave a Reply

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?