Skip to main content
Blog

Episodul 4 – Cum se desfăşoară o sesiune de fasciaterapie

By august 28, 2023august 30th, 20232 Comments

Fasciaterapia se practică în cadrul unor sesiuni individuale, în cabinetul fasciaterapeutului.
Este o tehnică nedureroasă ce nu presupune manipularea ţesuturilor, ci o atingere blândă care urmează mişcarea fasciilor.

Sesiunea se desfăşoară pe o masă de masaj. Concret, încă de la prima sesiune, terapeutul efectuează o anamneză a pacientului: antecedente medicale, simptome. În urma acestui examen preliminar, terapeutul evaluează prin atingere zonele tensionate sau imobilizate ale fasciilor: urmăreşte foarte atent mişcarea din ţesuturi până când percepe sub degetele sale o tensiune.

Mobilizările fasciilor şi punctele de sprijin constituie cele 2 faze principale ale acestei terapii manuale.
Odată reperată tensiunea, fasciaterapeutul aplică o mişcare foarte uşoară de tragere, aproape imperceptibilă, pentru a întinde fascia. În momentul în care fascia este în întregime întinsă, fasciaterapeutul aplică un “punct de sprijin”: timp de oprire, de suspendare necesară astfel încât corpul să înceapă să reacţioneze. Acest punct de sprijin permite în principal relansarea circulaţiei sangvine şi eliberarea tensiunilor din fascie.
Apoi, terapeutul însoţeşte ţesutul în sens invers, până la un nou punct de sprijin. Această alternanţa între două mişcări este replicată apoi în diverse părţi ale corpului, până când fasciile sunt complet eliberate.

Pe toată durata sesiunii, terapeutul solicită pacientului să-i relateze cum îşi simte corpul pentru a-l ajuta să conştientizeze reacţiile şi felul în care se raportează la propriul corp.
Pacienţii care suferă de dureri acute pot să perceapă o ameliorare după primele 3 şedinţe. Tot după primele 3 şedinţe terapeutul efectuează un nou bilanţ pentru a determina numărul necesar de şedinţe.

Pentru mai multe detalii interesante, te invităm sa vizionezi acest video dand click aici precum si următoarele postări din serialul nostru despre fasciaterapie.

Te invităm la cursul de Introducere în fasciaterapie, în data de 23 septembrie 2023, la Centrul BioFocus: https://centrulbiofocus.ro/cursuri/curs-introducere-in-fasciaterapie/

2 Comments

  • Escorte.pro spune:

    Multumesc pentru postare! Acest articol a oferit o explicatie foarte buna despre beneficiile si procedurile fasciaterapiei. Sunt foarte interesat sa incerc si sa tin pasul cu cursul pe care l-ai anuntat. Te felicit pentru informatiile oferite si pentru a oferi direct linkul catre cursurile pe care le sustii!

Leave a Reply

Deschide discutia
Buna, iti multumim ca ai accesat site-ul nostru!
Cum te putem ajuta?