
Prof. Petros Liolios spune: “Când atingi fascia, pui mâna pe toata istoria pacientului, căci ea se amprentează integral in fascie.”
Fasciile sunt țesuturi fine care învelesc mușchii, oasele, vasele de sânge, ligamentele, nervii și intestinele. Ele reacționează și se adaptează în mod continuu în funcție de activitățile noastre fizice și mentale.
Ca urmare a stresului, a anxietății sau a unor impactari de natura fizica, fasciile noastre devin mai rigide sau mai crispate, în funcție de intensitatea stimulului la care am fost expusi.
În cazul unor solicitări intense și repetate, fasciile nu-și mai recapătă suplețea și mobilitatea naturale. Se instaleaza astfel, in timp, o stare tensionată care va conduce la oboseală, la o pierdere a senzației de fluiditate a mișcărilor, la disfuncții la nivelul articulațiilor, la probleme digestive, circulatorii etc.
Prin aceasta stimulare manuala, toate tesuturile invelite de fascii își vor recapăta mobilitatea, avand ca rezultat reactivarea si eliberarea Miscarii noastre Interne in scop curativ si preventiv.
Odată cu mobilizarea fasciilor se produce și detensionarea mental-emotionala a pacientului, acesta ieșind din stări de depresie si anxietate, vechi uneori de ani de zile.
Prin terapia fasciei se poate restabili relaţia cu corpul, reintegrarea acestuia in conștiința pacientului.
Pentru mai multe detalii interesante, te invităm sa vizionezi acest video dand click aici precum si următoarele postări din serialul nostru despre fasciaterapie.
Te invităm la cursul de Introducere în fasciaterapie la Centrul BioFocus: https://centrulbiofocus.ro/cursuri/curs-introducere-in-fasciaterapie/