„Fascinanta fascie șoptește terapeutului. Da, ai citit bine.
Acesta o provoacă cu căldură umană și gentilețe, prin intermediul palmelor sale care ating, percep și sunt sensibile.
Prezența sa este cea care face diferența. Ce înseamnă asta?
Să fiu acolo, alături de și pentru tine, partenerul meu de dialog. Pentru că o sesiune de fasciaterapie ESTE UN DIALOG „între intenția mea de a te scoate din starea în care ești și dorința ta de a trăi” Petros Liolios (citat adaptat). Să fiu fermă, blândă și răbdătoare și încrezătoare în Viață, aș completa eu.
De ce nu este fasciaterapia un masaj? Pentru că nu mă mărginesc sau raportez la a mișca structuri (mușchi, articulații, organe).
Cel mai important este punctul de sprijin, acel loc și acele momente când eu-terapeut îți provoc fascia să iasă din imobilitate și apoi aștept ca tu-partener de terapie să devii conștient de ceea ce se întâmplă în interior: viață, mișcare internă, emoții, nevoie de mișcare și schimbare și să-mi ieși în întâmpinare.
Atunci începe un dialog corporal, un dans între palmele mele, Prezența mea și corpul tău & fascia ta și Prezența ta.
Restul este poveste. Fascia are o mulțime de povești, doar e biblioteca memoriei celulare.
Dr. Still scria despre fascie că ar fi „matricea probabilă a vieții și a morții”, „este locul unde ar trebui să căutăm cauza bolii”.
Palmele mele ating-percep-așteaptă sensibilul din tine să se antreneze în dans.
Vocea mea te ghidează în meditație de prezență sau te îmbie să îți explorezi gradele de libertate în spațiu sau te conduce într-o călătorie interioară pentru a reîncepe să devii proprietar al propriului trup, El sau Ea.
Exercițiile de „gimnastică senzorială” consolidează efectele și mișcă blând apele interioare. Mai mult de atât: sunt mesaje de iubire către tine însuți/însăți „mă iubesc suficient de mult încât să îmi petrec timp cu mine, pentru starea mea de bine”.
Băile sonor-vibraționale sparg câmpurile blocate, mângâie la alt nivel fascia și te pune în contact cu Fascia a tot ceea ce ne înconjoară.
Ne permitem cu onestitate să fim receptivi și, de ce nu, să primim revelații.
Tot procesul e sprijinit cu bunătate și bucurie de prieteni văzuți și nevăzuți (ajutătorii înaripați).”
(Gabriela Ștefania Alexe – fasciaterapeut Metoda Danis Bois, instruită în prima grupa a d-lui profesor Petros Liolios de la Centrul BioFocus)