QIGONG pentru terapeuti

Protectia, intretinerea si cultivarea corpului si a energiei

Un curs conceput special pentru maseuri si practicanti de diverse alte terapii manuale sau energetice: kinetoterapie, chiropraxie, osteopatie, shiatsu, reflexoterapie, fizioterapie, terapie ocupationala, etc.

Un curs benefic persoanelor care fac zilnic munca fizica dar si oricui doreste sa invete cateva tehnici simple, dar eficiente din Qigong pentru auto-ingrijire, relaxare, echilibru, energizare.

Practicarea acestui program sustine sanatatea ta!

In timpul exercitării profesiei sale, terapeutul trebuie sa fie atent la nevoile clientului sau, să execute tehnica aleasă, dar, totodată, sa aiba grija de pozitia coloanei, de mișcarea picioarelor și brațelor, de respiratia sa.

In timpul terapiei, coloana, muschii, tendoanele si cartilagiile sunt foarte solicitate.
De asemenea, incarcatura emotionala si energetica de pe parcursul unor sesiuni de terapie pot duce in timp la scaderea nivelului de energie al terapeutului, la oboseala, diverse dureri si la o eficienta mai scazuta din punct de vedere al calitatii.
Dacă aceste aspecte nu sunt prevenite si tratate din timp, ele pot duce la imposibilitatea practicarii meseriei.

UN BUN TERAPEUT ESTE, IN PRIMUL RAND, O PERSOANA SANATOASA, ECHILIBRATA DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC, EMOTIONAL SI MENTAL.

Asadar, un program zilnic de ingrijire si refacere este nu doar oportun, ci absolut necesar.

Ce vei invata:

 • sa iti protejezi coloana in timpul terapiei printr-o postura corecta
 • metode si tehnici pentru intarirea si refacerea tendoanelor si cartilagiilor
 • metode si tehnici pentru imbunatatirea mobilitatii
 • metode si tehnici pentru imbunatatirea respiratiei si dezvoltarea energiei interne, pentru a reduce oboseala, stresul si timpul de recuperare la minim.
 • echilibrarea altor disfunctii pe care fiecare individ in parte le poate avea (probleme endocrine, digestie dificila, diverse dureri musculare sau articulare, probleme de metabolism, recuperare dupa sarcina, etc.)

Atelierul va contine si cateva elemente teoretice din medicina chineza traditionala:

 • principiul yin-yang;
 • legea celor cinci elemente si corespondenta dintre organe si emotii;
 • teoria meridianelor;
 • centri energetici;
 • cele trei comori,

elemente care sa ajute la intelegerea mecanismului si a efectelor  Qigong-ului si mai ales a modului in care practicarea constanta, dedicata, a  acestor tehnici simple aduce echilibru, sanatate stabila si stare de bine unui terapeut.

 • imbracaminte comoda, lejera,
 • incaltaminte sport de interior
Instructor QiGong, tehnician maseur, facilitator respiratie constienta

Octvian Petrescu

Pasionat de buddhism, meditatie, practicant si facilitator de Respiratie Constienta, a calatorit mult in tara si in strainatate, drumurile deschizandu-i-se catre diversi Maestri, care l-au ajutat in etapele cautarii sale de Sine.

Instructor acreditat la școala deci Qigong a maestrului Lin Kai Ting, Octavian a facut un stil de viata din aceasta tehnica straveche si valoroasa.

Octavian este si tehnician maseur, instructor formator pentru cursurile de masaj somatic si masaj reflexogen si practica mai multe tipuri de masaj.
Perspectiva largă oferită de toate aceste experiențe și arii de expertiză, face din Octavian cea mai potrivită persoană pentru a înțelege nevoile terapeuților și totodată pentru a veni cu soluții pentru ele.

Data: 27 iulie 2023

Orele: 18,00 – 21,00

Pentru o buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim jumatate din suma.

Daca vrei sa afli si despre alte evenimente asemanatoare pe care le organizam, da click aici sau suna-ne la 0773733114! Urmareste-ne si pe Facebook!

Pret:   300   lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook sau solicita-l la secretariat.

S-ar putea să-ți placă și…