Cui se adreseaza :

Acest curs este obligatoriu pentru persoanele care doresc sa participe la cursurile de Moxibustie,  GuaSha, Ventuze, Diagnoza dupa aspectul limbii, Diagnoza dupa punctele de alarma Mu Shu, deoarece seteaza bazele intelegerii principiilor de functionare ale acestor terapii.

Cursul este destinat maseurilor, dar si practicantilor de diverse alte terapii manuale sau energetice: kinetoterapie, chiropraxie, osteopatie, shiatsu, reflexoterapie etc.

Daca nu practici nimic din toate acestea ci doar doresti sa iti largesti orizontul de cultura si cunoastere, esti binevenit. Iti vei intelege mai bine locul si rolul in Univers 🙂

MTC
De ce sa faci acest curs?

Conceptele de baza fac parte din teoria de baza a medicinei tradiitonale chinezesti,  unul dintre cei mai importanti piloni ai acesteia.

Fara aceste notiuni de baza, cum ar fi: Yin-Yang, Qi, WuXing, teoria celor 5 elemente, etc., care au fost definite si descrise inca de la inceputurile acestei stiinte, nu am putea intelege mecanismele de functionare ale corpului uman prin prisma gandirii filozofilor antici.

Participarea la acest curs este esentiala, deoarece doar o intelegere mai profunda a conceptelor de baza va permite planificarea unui tratament folosind terapii chinezesti alternative (Moxibustie,  GuaSha, Ventuze).

Principiile de gandire ale filozofilor antici si intelegerea MTC

Principiile filozofice din Medicina Traditionala Chineza au ca scop intelegerea functionarii organismului uman, folosirea criterilor de similitudine cu fenomenele din natura si aplicarea tuturor acestora la cunoasterea, prevenirea si tratamentul bolilor precum si la pastrarea sanatatii.

Ele descriu si definesc legatura inseparabila intre organele si sistemele organismului uman (incluzand pe cel emotional si/sau sufletesc),  mediul inconjurator si Univers.

Medicina Traditionala Chinezeasca (MTC) considera ca boala este rezultatul intreruperii armoniei dintre Univers si om, caci dizarmonia intrerupe fluxul liber al energiilor in corp, producand in planul fizic ceea ce noi numim „boala”.

Potrivit acesteia, exista o legatura strinsa intre Univers si om: Soarele, Luna, rotatia astrelor, succesiunea anotimpurilor, cele cinci planete, cele cinci elemente, cele cinci puncte cardinale (cele patru plus centrul) actioneaza, determina si influenteaza organismul si sanatatea omului.

Tehnicile de vindecare din medicina traditionala chineza urmaresc inlaturarea blocajelor din corp prin diverse mijloace, cu scopul unic de restabilire a armoniei si de restaurare a sanatatii.

Ce vei invata:

Vei patrunde in intelegerea mecanismelor subtile de functionare a sistemului energetic uman prin prisma intelegerii conceptelor de:

  • Yin si Yang
  • cele 5 elemente
  • substantele vitale: Qi, sange, esenta, fluide, minte
  • cei 6 patogeni externi
  • cele 7 emotii
  • boala si sindromul
  • semne si simptome
  • meridianele energetice – ce sunt, functiile lor.

Cursantii vor beneficia de suport de curs.

Rezerva un loc chiar azi!

Curs Introducere in Bazele Medicinei Traditionale Chineze
Traineri: Paul Hostiuc
_MG_9899 (1.1)

Dupa absolvirea studiilor de  “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, Paul a studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing din China.

Acolo a avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

si Camelia Mihalachi
Cami senina

Camelia este unul dintre fondatorii Centrului BioFocus, Tehnician Maseur, de formatie inginer.

Este formator cu bogata experienta, a predat diverse tehnici de masaj timp de mai bine de 7 ani la la scoli de masaj de renume.

Practicant de masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctura, shia-tsu, masaj pe scaun, Camelia a aprofundat in cadrul diverselor tehnici orientale studiate principiile fundamentale ale Medicinii traditionale chineze.

Detalii organizatorice:

20 februarie 2021,   orele 09:00 – 18:00.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din pretul cursului.

Rezerva un loc chiar azi!

Curs Introducere in Bazele Medicinei Traditionale Chineze
Cursuri cu aceiasi traineri : Cupping (ventuze), Tehnica Gua sha, Masajul terapeutic chinezesc Tui Na, Presopunctura pentru toti.