Curs Diagnoza dupa aspectul limbii

Cursul de diagnoza dupa aspectul limbii este destinat terapeutilor in general, dar si tuturor persoanelor care doresc sa invete sa descifreze mai bine semnalele de dezechilibru ale corpului si sa le gestioneze.

Diagnoza dupa limbă este una dintre cele mai prețuite metode de diagnoză din medicina tradiționala chineza (MTC), fiind utilizata inca de pe vremea Imparatului Galben, cu 2600 de ani inainte de Hristos. Elementele sale de bază sunt relativ simplu de învățat și, ca și alte aspecte ale medicinei tradiționale chinezești, acestea sunt îmbogățite constant.

Pentru a putea beneficia pe deplin de informatia prezentata la cursul de diagnoza dupa aspectul limbii, ESTE NECESAR CA, IN PREALABIL, CURSANTUL SA FI FOST PREZENT LA CURSUL DE INTRODUCERE IN BAZELE MEDICINII TRADITIONALE CHINEZESTI.

Limba deține informații despre starea actuală a sanatatii pacientului, ceea ce permite practicantului de MTC sa faca o prognoză a bolii (evoluția bolii, cauze).

Stapanirea informatiei oferite la curs ofera avantajul auto-diagnozei;

Este o tehnica relativ usor de invatat;

Se poate folosi independent sau combinata cu diverse alte terapii;

Diagnoza pe limba iti da informatii pretioase despre starea corpului chiar daca nu ai cunostinte aprofundate de medicina chineza.

Te diferentiezi pe piata deoarece putini terapeuti cunosc aceasta tehnica.

Cu fiecare tehnica invatata si stapanita, VALOAREA TA ca terapeut creste.

 • In acest workshop vom invata principiile evaluarii starii de sanatate prin examinarea vizuala a limbii, a caracteristicilor acesteia: culoare, forma, aspect, crapaturi, vitalitate, „imbracamintea” (stratul de acoperire al) limbii, umiditatea acesteia. Astfel putem evalua unde este localizata patologia si care este starea de sanatate a organelor, starea de vitalitatea organismului, conform MTC.
 • Vom avea ca studii de caz toti participantii (care doresc) la aceasta intalnire.
 • Material de curs printat, inclusiv planse color.
 • Diploma de participare din partea Centrului BioFocus.
 • imbracaminte comoda;
 • papuci de interior;
formator Medicina Traditionala Chinezeasca

Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, am studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing – China.

Acolo am avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Am absolvit si formarea de tehnician maseur la Centrul BioFocus, pentru a-mi largi intelegerea functionarii corpului uman.

Predau tehnici de medicina traditionala chinezeasca: masajul terapeutic traditional TuiNa, moxibustie, tehnica Gua Sha si tehnica aplicarii ventuzelor.

Seria I:  5 martie 2023.

Seria II:  19 iulie 2023.

Orele: 10:00 – 17:00 (o ora pauza de masa).

Pret: 400 lei.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din pretul cursului.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

Cursurile de pregătire pentru un viitor terapeut în medicina tradițională chinezească ar trebui parcurse în următoarea ordine firească:
 1. Introducere in bazele MTC

Curs de cultura generala pentru medicina traditionala chineza, in care se studiaza conceptele de baza: Yin/Yang, polaritate, teoría celor 5 elemente, substanțele vitale ( Qi, sânge, esență, fluide, minte), cei 6 patogeni, cele 7 emoții, sindromuri, funcțiile meridianelor energetice, organele Zang Fu.
Fără aceste informatii, cursantului îi lipsesc noțiunile de bază ce permit înțelegerea medicinii tradiționale chineze.

 1. METODE DE DIAGNOZĂ:

********

********

 • Meridianele energetice în MTC – nu este un curs pentru începători. Se studiază fiecare meridian in parte (descrierea, funcția, traseul), punctele cele mai importante de pe meridian și funcțiile lor, localizarea punctelor, categorii de puncte si combinații de puncte pentru tratarea diverselor patologii

********

 • Palparea meridianelor (pe antebrat si gamba) – este un curs de diagnoză avansat care se poate înțelege după studierea Introducerii în bazele MTC, a metodelor de diagnoza de mai sus și a cursului Meridianele energetice în MTC.

********

 1. TEHNICI DE TRATAMENT:
 • Ventuze / cupping – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC. Persoanele care și-au însușit noțiunile de la cursurile introductive înțeleg mult mai în profunzime procedurile de aplicare a ventuzelor.
 • Moxibustie – se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Tehnica Gua sha
  • se integrează perfect cu Diagnoza după punctele de alarmă față-Mu și spate-Shu, caci se lucreaza cu Gua sha pe aceste puncte. De aceea acestea se predau impreuna.
  • se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Presopunctura pentru toți (Protocoale de presopunctura) – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC
 • Qi Nei Zang (masajul organelor interne)este de preferat ca in prelabil cursantul sa fi invatat  cel putin masajul somatic de intretinere si relaxare si masajul reflexogen. Cursul Introducere in Conceptele de Baza ale Medicinei Traditionale Chineze  si cursul Presopunctura pentru toti sunt foarte binevenite, dar nu sunt obligatorii pentru intelegerea masajului organelor interne.
 • Masajul TuiNa – masajul traditional chinezesc, ce se face pe meridianele energetice si pe anumite puncte de acupunctura, cu tehnici manuale specifice.

Urmareste-ne si pe Facebook!

Pret: 400 lei

Pret pachet 4 metode de diagnoza MTC: 1350 lei, redus de la 1600 lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook sau solicita-l la secretariat.