Curs Introducere in Bazele Medicinei Traditionale Chineze

Conceptele de baza fac parte din teoria de baza a medicinei tradiitonale chinezesti, unul dintre cei mai importanti piloni ai acesteia.

Fara aceste notiuni de baza, cum ar fi: Yin-Yang, Qi, WuXing, teoria celor 5 elemente, etc., care au fost definite si descrise inca de la inceputurile acestei stiinte, nu am putea intelege mecanismele de functionare ale corpului uman prin prisma gandirii filozofilor antici.

Participarea la acest curs este esentiala, deoarece doar o intelegere mai profunda a conceptelor de baza va permite planificarea unui tratament folosind terapii chinezesti alternative (Moxibustie, GuaSha, Ventuze).

Principiile filozofice din Medicina Traditionala Chineza au ca scop intelegerea functionarii organismului uman, folosirea criterilor de similitudine cu fenomenele din natura si aplicarea tuturor acestora la cunoasterea, prevenirea si tratamentul bolilor precum si la pastrarea sanatatii.

Ele descriu si definesc legatura inseparabila intre organele si sistemele organismului uman (incluzand pe cel emotional si/sau sufletesc), mediul inconjurator si Univers.

Medicina Traditionala Chinezeasca (MTC) considera ca boala este rezultatul intreruperii armoniei dintre Univers si om, caci dizarmonia intrerupe fluxul liber al energiilor in corp, producand in planul fizic ceea ce noi numim „boala”.

Potrivit acesteia, exista o legatura strinsa intre Univers si om: Soarele, Luna, rotatia astrelor, succesiunea anotimpurilor, cele cinci planete, cele cinci elemente, cele cinci puncte cardinale (cele patru plus centrul) actioneaza, determina si influenteaza organismul si sanatatea omului.

Tehnicile de vindecare din medicina traditionala chineza urmaresc inlaturarea blocajelor din corp prin diverse mijloace, cu scopul unic de restabilire a armoniei si de restaurare a sanatatii.

Vei patrunde in intelegerea mecanismelor subtile de functionare a sistemului energetic uman prin prisma intelegerii conceptelor de:

  • Yin si Yang
  • cele 5 elemente
  • substantele vitale: Qi, sange, esenta, fluide, minte
  • cei 6 patogeni externi
  • cele 7 emotii
  • boala si sindromul
  • semne si simptome
  • meridianele energetice – ce sunt, functiile lor.

Cursantii vor beneficia de suport de curs.

Acest curs este obligatoriu pentru persoanele care doresc sa participe la cursurile de Moxibustie, GuaSha, Ventuze, pentru ca seteaza bazele intelegerii principiilor de functionare ale acestor terapii.

Cursul este destinat maseurilor, dar si practicantilor de diverse alte terapii manuale sau energetice: kinetoterapie, chiropraxie, osteopatie, shiatsu, reflexoterapie etc.

Daca nu practici nimic din toate acestea ci doar doresti sa iti largesti orizontul de cultura si cunoastere, esti binevenit. Iti vei intelege mai bine locul si rolul in Univers.

formator Medicina Traditionala Chinezeasca

Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, am studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing – China.

Acolo am avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Am absolvit si formarea de tehnician maseur la Centrul BioFocus, pentru a-mi largi intelegerea functionarii corpului uman.

Predau tehnici de medicina traditionala chinezeasca: masajul terapeutic traditional TuiNa, moxibustie, tehnica Gua Sha si tehnica aplicarii ventuzelor.

Fondator, Formator si Tehnician Maseur

Camelia Mihalachi

De formatie tehnica (inginer, programator), tot timpul am simtit nevoia de a ma intoarce catre mine. Mereu am fost atrasa catre terapiile alternative, dar cele mai dragi mi-au fost intotdeauna plantele – natura. De mic copil mergeam cu parintii si fratele meu pe dealuri, la cules plante medicinale. Astazi fratele meu este unul dintre putinii medici care practica si terapiile alternative, iar eu … am ajuns in aceasta minunata familie, Centrul BioFocus, unde va invit si pe voi

Tehnician Maseur si Formator cu experienta de predare din anul 2012 la scoli de masaj de renume. Practicant de masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctura, shia-tsu, masaj pe scaun.

Cunostinte aprofundate de plante medicinale, aromaterapie. Fac parte dintre cei putini care isi culeg singuri plantele de care au nevoie si isi prepara leacurile necesare – ceea ce va invit si pe voi.

Instructor outdoor (instructor pentru activitati in aer liber), cu experienta in activitati de team-building si leadership, jocuri pentru adulti si copii;

Ghid montan si iubitoare de drumetii, alpinism si escalada;

Pasionata de sport (sub orice forma), arta, traditii si folclor;

Cautator pe calea vietii …

Seria I: 16 aprilie 2022.

Seria II: 12 august 2022.

Program: orele 10:00 – 19:00.

PRET : 300 ron.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din pretul cursului.

Pret: 300 lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook.