Curs de Moxibustie

Acum si la Timisoara

Cursul este destinat maseurilor, dar si practicantilor de diverse alte terapii manuale sau energetice: kinetoterapie, chiropraxie, osteopatie, shiatsu, reflexoterapie etc.

Moxibustia este o tehnica folosita de acupunctori de mii de ani, pentru a trata anumite afectiuni folosind caldura.
Moxa este fabricata dintr-o planta numita arthemisa vulgaris, cunoscuta sub numele de pelin, care conform teoriei medicinei chinezesti are proprietatea de a incalzi meridianele energetice.

Moxa se foloseste in general pe punctele de acupunctura, pentru a incalzi corpul daca pacientul are „rece” sau „frig” in sistemul lui, sau poate fi folosita pentru a tonifia energia corpului in cazul unei energii epuizate.

Moxibustia este o tehnica pe care o poti folosi cu succes chiar daca nu ai cunostinte aprofundate de medicina chineza.
Se poate folosi independent sau combinata cu diverse stiluri de masaj.
Sporeste semnificativ efectul terapeutic al altor tehnici si terapii pe care le cunosti.
Aduce alinare si ameliorarea sau vindecarea unor afectiuni cronice greu de tratat prin alte metode.
Te diferentiezi pe piata deoarece putini terapeuti cunosc aceasta tehnica.
Cu fiecare tehnica invatata si stapanita, VALOAREA TA ca terapeut creste.

Efectele terapeutice ale moxibustiei sunt complexe si profunde, pe multiple nivele:

 • fortifica sistemul imunitar;
 • foarte eficienta in afectiunile cronice, in special in reumatism, edeme, sinuzite;
 • grabeste mult vindecarea afectiunilor acute cum ar fi raceala şi gripa;
 • eficienta in cazul durerilor diverse;
 • tonifica energia corpului acolo unde exista deficit de energie;
 • prin reechilibrarea energetica pe care o genereaza, are efecte minunate in depresie, anemie si slabiciune.
 • Este un CURS PRACTIC, in care vei invata sa identifici punctele in care se aplica moxa si vei exersa lucrul cu diverse tipuri de moxa.
 • Vei afla protocoalele de lucru pentru divese patologii.
 • Vei patrunde in intelegerea mecanismelor subtile de functionare a sistemului energetic uman.

Cursantii vor beneficia de suport de curs scris.

 

 • imbracaminte comoda;
 • doua prosoape mari;
 • papuci de interior.

LA BUCURESTI:

Seria I:  29 ianuarie 2023
Seria II:  16 iulie 2023

Program: 10:00 – 19:00 (14.00 – 15.00 pauza de masa)

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din pretul cursului.

LA TIMISOARA:

6 mai 2023

In Timisoara, cursurile se vor desfasura in locatia din strada Corneliu Nepos numarul 24

 

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

formator Medicina Traditionala Chinezeasca

Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, am studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing – China.

Acolo am avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Am absolvit si formarea de tehnician maseur la Centrul BioFocus, pentru a-mi largi intelegerea functionarii corpului uman.

Predau tehnici de medicina traditionala chinezeasca: masajul terapeutic traditional TuiNa, moxibustie, tehnica Gua Sha si tehnica aplicarii ventuzelor.

Formator cursuri de masaj si medicina traditionala chineza

Dan Bojoaga

Absolvent al Facultatii de Educație Fizică și Sport și a modulului de pregatire a personalului didactic, formator cu indelungata experienta, tehnician maseur si maseur sportiv.

"Motivația mea își are originea în dorința puternica de a răspunde nevoilor actuale ale semenilor noștri, care și-au pierdut încrederea în sistemele sociale si medicina moderna, uneori ineficienta.
Inca din timpul facultății am citit tot ce exista în rafturile bibliotecii universitare in materie de masaj si terapii alternative, am participat la diverse sesiuni informative si de comunicari stiintifice.
Ulterior, cunoașterea, aprofundarea și aplicarea curenta a metodelor holistice au devenit un mod de viață pentru mine. Am studiat ,,The Art of Cupping", la World Academy of Holistic Arts & Science cu dr. Adrian Petre MD DMD LAc. Am creat un curs propriu informativ predat în multiple sesiuni, ,,Presopunctura între utilitate și necesitate"
Sunt inamicul mediocritatii si imi doresc sa impartasesc cat mai mult din cunoasterea mea celor ce sunt deschisi sa invete si sa devina mai sanatosi."

Cursurile de pregătire pentru un viitor terapeut în medicina tradițională chinezească ar trebui parcurse în următoarea ordine firească:
 1. Introducere in bazele MTC

Curs de cultura generala pentru medicina traditionala chineza, in care se studiaza conceptele de baza: Yin/Yang, polaritate, teoría celor 5 elemente, substanțele vitale ( Qi, sânge, esență, fluide, minte), cei 6 patogeni, cele 7 emoții, sindromuri, funcțiile meridianelor energetice, organele Zang Fu.
Fără aceste informatii, cursantului îi lipsesc noțiunile de bază ce permit înțelegerea medicinii tradiționale chineze.

 1. METODE DE DIAGNOZĂ:

********

********

 • Meridianele energetice în MTC – nu este un curs pentru începători. Se studiază fiecare meridian in parte (descrierea, funcția, traseul), punctele cele mai importante de pe meridian și funcțiile lor, localizarea punctelor, categorii de puncte si combinații de puncte pentru tratarea diverselor patologii

********

 • Palparea meridianelor (pe antebrat si gamba) – este un curs de diagnoză avansat care se poate înțelege după studierea Introducerii în bazele MTC, a metodelor de diagnoza de mai sus și a cursului Meridianele energetice în MTC.

********

 1. TEHNICI DE TRATAMENT:
 • Ventuze / cupping – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC. Persoanele care și-au însușit noțiunile de la cursurile introductive înțeleg mult mai în profunzime procedurile de aplicare a ventuzelor.
 • Moxibustie – se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Tehnica Gua sha
  • se integrează perfect cu Diagnoza după punctele de alarmă față-Mu și spate-Shu, caci se lucreaza cu Gua sha pe aceste puncte. De aceea acestea se predau impreuna.
  • se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Presopunctura pentru toți (Protocoale de presopunctura) – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC
 • Qi Nei Zang (masajul organelor interne) – este de preferat ca in prelabil cursantul sa fi invatat  cel putin masajul somatic de intretinere si relaxare si masajul reflexogen. Cursul Introducere in Conceptele de Baza ale Medicinei Traditionale Chineze  si cursul Presopunctura pentru toti sunt foarte binevenite, dar nu sunt obligatorii pentru intelegerea masajului organelor interne.
 • Masajul TuiNa – masajul traditional chinezesc, ce se face pe meridianele energetice si pe anumite puncte de acupunctura, cu tehnici manuale specifice.

Urmareste-ne si pe Facebook!

Pret: 460 lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook sau solicita-l la secretariat.

S-ar putea să-ți placă și…