Curs Diagnoza prin palparea pulsului

In curand cursul va fi disponibil inregistrat in format audio si video.

Cursul de Diagnoza prin palparea pulsului este destinat terapeutilor in general, dar si tuturor persoanelor care doresc sa invete sa descifreze si sa gestioneze mai bine semnalele de dezechilibru ale corpului.

Pentru a putea beneficia pe deplin de informatia prezentata la cursul de diagnoza prin palparea pulsului, ESTE NECESAR CA, IN PREALABIL, CURSANTUL SA FI FOST PREZENT LA CURSUL DE INTRODUCERE IN BAZELE MEDICINII TRADITIONALE CHINEZESTI.

Acesta vă permite familiarizarea cu terminologia specifică medicinii traditionale chinezesti precum si cu conceptele ce stau la baza acesteia.

Acest curs îți va îmbogăți cunoașterea în ceea ce privește diagnoza de tip medicina tradiționala chineză, dar îți și poate raspunde la unele întrebări la care nu puteai găsi un răspuns.

Cunoasterea acestei tehnici de diagnoza iti ofera informatii pretioase despre starea organelor, relațiile dintre ele, mecanismul qi-ului, balanța Yin-Yang și bineînțeles, despre locația dezechilibrului, vei întelege mai bine patomecanismele din medicina chineză.

Palparea pulsului te ajuta la crearea unei legături mai stranse cu pacientul.
Te diferentiezi pe piata deoarece putini terapeuti cunosc aceaste informatii.
Cu fiecare tehnica invatata si stapanita, VALOAREA TA ca terapeut creste.

Diagnoza prin palparea pulsului se bazează pe semnele și simptomele date de un dezechilibru la nivelul fluxului de sânge si qi din vase.

Debitul normal și suficiența de qi și sânge din vase creează o calitate normală a pulsului. Cand qi-ul și sângele sunt insuficiente în vase, se va forma un puls patologic.
Qi-ul și sângele au roluri diferite: qi-ul fiind „yang” are rolul de mișcare a sângelui și este strâns legat de puterea pulsului, iar sângele aparține yin-ului și are rolul de a umple vasele de sânge.
Qi-ul și sângele sunt produse de către sistemul nostru de organe și meridiane, astfel încât putem trage concluzia că situația organelor și a meridianelor poate fi descifrata examinand pulsul.

Examinarea pulsului constă în palparea arterei radiale de la încheieturile mâinilor. Pulsul se examineaza pe trei poziții diferite ale degetelor terapeutului și trei profunzimi, pe fiecare mână.

Fiecarei pozitii îi corespund cate câte două organe, ceea ce arată faptul că prin examinarea pulsului putem cunoaște situația internă a celor 12 organe (6 organe yin și 6 yang).

Ce vei învăța la curs:

 •  Metoda de palpare pentru examinarea pulsului
 •  Cele 8 caracteristici ale pulsului
 • Cum se prezintă pulsul normal
 •  Cum arată pulsurile patologice si semnificatia fiecaruia
 •  Diferite hărți ale pulsului
 • imbracaminte comoda;
 • papuci de interior;
formator Medicina Traditionala Chinezeasca

Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, am studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing – China.

Acolo am avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Am absolvit si formarea de tehnician maseur la Centrul BioFocus, pentru a-mi largi intelegerea functionarii corpului uman.

Predau tehnici de medicina traditionala chinezeasca: masajul terapeutic traditional TuiNa, moxibustie, tehnica Gua Sha si tehnica aplicarii ventuzelor.

Data:  25 ianuarie 2024

Orele: 10:00 – 17:00 (o ora pauza de masa).

Curand dupa aceasta data, cursul va fi disponibil, la cerere, inregistrat in format audio si video, pentru partea teoretica.

Pentru partea practica, vom organiza sesiuni ce vor fi anuntate ulterior parcurgerii partii teoretice. 

 Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din pretul cursului.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

Cursurile de pregătire pentru un viitor terapeut în medicina tradițională chinezească ar trebui parcurse în următoarea ordine firească:
 1. Introducere in bazele MTC

Curs de cultura generala pentru medicina traditionala chineza, in care se studiaza conceptele de baza: Yin/Yang, polaritate, teoría celor 5 elemente, substanțele vitale ( Qi, sânge, esență, fluide, minte), cei 6 patogeni, cele 7 emoții, sindromuri, funcțiile meridianelor energetice, organele Zang Fu.
Fără aceste informatii, cursantului îi lipsesc noțiunile de bază ce permit înțelegerea medicinii tradiționale chineze.

 1. METODE DE DIAGNOZĂ:

********

********

 • Meridianele energetice în MTC – nu este un curs pentru începători. Se studiază fiecare meridian in parte (descrierea, funcția, traseul), punctele cele mai importante de pe meridian și funcțiile lor, localizarea punctelor, categorii de puncte si combinații de puncte pentru tratarea diverselor patologii

********

 • Palparea meridianelor (pe antebrat si gamba) – este un curs de diagnoză avansat care se poate înțelege după studierea Introducerii în bazele MTC, a metodelor de diagnoza de mai sus și a cursului Meridianele energetice în MTC.

********

 1. TEHNICI DE TRATAMENT:
 • Ventuze / cupping – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC. Persoanele care și-au însușit noțiunile de la cursurile introductive înțeleg mult mai în profunzime procedurile de aplicare a ventuzelor.
 • Moxibustie – se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Tehnica Gua sha
  • se integrează perfect cu Diagnoza după punctele de alarmă față-Mu și spate-Shu, caci se lucreaza cu Gua sha pe aceste puncte. De aceea acestea se predau impreuna.
  • se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Presopunctura pentru toți (Protocoale de presopunctura) – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC
 • Qi Nei Zang (masajul organelor interne) – este de preferat ca in prelabil cursantul sa fi invatat  cel putin masajul somatic de intretinere si relaxare si masajul reflexogen. Cursul Introducere in Conceptele de Baza ale Medicinei Traditionale Chineze  si cursul Presopunctura pentru toti sunt foarte binevenite, dar nu sunt obligatorii pentru intelegerea masajului organelor interne.
 • Masajul TuiNa – masajul traditional chinezesc, ce se face pe meridianele energetice si pe anumite puncte de acupunctura, cu tehnici manuale specifice.

Urmareste-ne si pe Facebook!

Pret: 400 lei

Pret pachet 4 metode de diagnoza in MTC: 1350 lei, redus de la 1600 lei.

Pentru detalii si programare, te rugam apeleaza 0773733114 sau completeaza formularul de mai jos:

  S-ar putea să-ți placă și…