Curs: Meridianele in Medicina Traditionala Chineza

Meridianele energetice sunt reteaua de transport a energiei vitale de la mediul inconjurator catre organe, intre organe si de la interiorul corpului inapoi spre mediu.

Prin prisma teoriei canalelor, corpul uman este privit ca fiind inseparabil de mediul său, intrețesut în imensa rețea a biosferei. Rețeaua de canale este ea însăși o parte a fiziologiei în clasica medicină chinezească. Cu alte cuvinte, canalele sunt „vii”.

Meridianele sunt “căi”, pentru fiziologie si patologie. Pe meridiane pot ajunge la organe substante nutritive, dar si patogenii externi. Acest lucru se poate intampla si vice versa: boala organului sa se manifeste in meridian.

Cursul Meridianele in Medicina Traditionala Chinezeasca este destinat terapeutilor in general, dar si tuturor persoanelor care doresc sa invete sa descifreze mai bine semnalele de dezechilibru ale corpului si sa le gestioneze.

Intelegerea modului complex de functionare a retelei de meridiane te va ajuta sa ajungi mai repede la radacina problemei pe care o prezinta pacientul, de aici rezultand o vindecare mai rapida.

Vei conștientiza mai profund mecanismele prin care schimbările din mediul exterior se reflecta în universul interior al corpului uman și invers.

Vei intelege mai bine fiziologia si patologia corpului, atit la nivel fizic cat si mental-spiritual.

Datorita complexitatii subiectului, cursul se va desfasura teoretic si practic:

  • Clasificarea meridianelor energetice;
  • Invatarea traseului celor 12 meridiane principale si a meridianelor guvernor si de conceptie;
  • Localizarea punctelor importante de pe fiecare meridian;
  • Clasificarea punctelor de pe meridiane;
  • Invățarea actiunilor si indicatiilor punctelor prezentate;
  • Exemple de tipuri de combinatii de puncte pentru atingerea unui scop terapeutic.
formator Medicina Traditionala Chinezeasca

Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, am studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing – China.

Acolo am avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Am absolvit si formarea de tehnician maseur la Centrul BioFocus, pentru a-mi largi intelegerea functionarii corpului uman.

Predau tehnici de medicina traditionala chinezeasca: masajul terapeutic traditional TuiNa, moxibustie, tehnica Gua Sha si tehnica aplicarii ventuzelor.

Fondator, Formator si Tehnician Maseur

Camelia Mihalachi

De formatie tehnica (inginer, programator), tot timpul am simtit nevoia de a ma intoarce catre mine. Mereu am fost atrasa catre terapiile alternative, dar cele mai dragi mi-au fost intotdeauna plantele – natura. De mic copil mergeam cu parintii si fratele meu pe dealuri, la cules plante medicinale. Astazi fratele meu este unul dintre putinii medici care practica si terapiile alternative, iar eu … am ajuns in aceasta minunata familie, Centrul BioFocus, unde va invit si pe voi

Tehnician Maseur si Formator cu experienta de predare din anul 2012 la scoli de masaj de renume. Practicant de masaj terapeutic, reflexoterapie, presopunctura, shia-tsu, masaj pe scaun.

Cunostinte aprofundate de plante medicinale, aromaterapie. Fac parte dintre cei putini care isi culeg singuri plantele de care au nevoie si isi prepara leacurile necesare – ceea ce va invit si pe voi.

Instructor outdoor (instructor pentru activitati in aer liber), cu experienta in activitati de team-building si leadership, jocuri pentru adulti si copii;

Ghid montan si iubitoare de drumetii, alpinism si escalada;

Pasionata de sport (sub orice forma), arta, traditii si folclor;

Cautator pe calea vietii …

  • imbracaminte comoda;
  • papuci de interior;

Curs de palpare meridiane energetice

Te invitam in data de 01 martie 2021 si la acest curs, ca urmare fireasca a intelegerii practice a functionarii meridianelor energetice in MTC.

Detalii

Seria I: 10 – 12 iunie 2022.

Seria II: 10 – 12 septembrie 2022.

Program: 10-18, 1 h pauza de pranz.

Pret: 1500 lei. Discount 10 % pentru cursantii care au mai participat la minim un curs la Centrul BioFocus.

Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din valoarea cursului.

Posibilitate de plata in rate sau cu Card Avantaj.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

COST: 1500 lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook.