Curs Diagnoza dupa identificarea tiparelor de boala conform organelor (Zang-Fu)

Cursul de Diagnoza dupa identificarea tiparelor de boala conform organelor (Zang-Fu), este destinat terapeutilor in general, dar si tuturor persoanelor care doresc sa invete sa descifreze mai bine semnalele de dezechilibru ale corpului si sa le gestioneze.

Pentru a putea beneficia pe deplin de informatia prezentata la cursul de diagnoza prin identificarea tiparelor de boala conform organelor, ESTE NECESAR CA, IN PREALABIL, CURSANTUL SA FI FOST PREZENT LA CURSUL DE INTRODUCERE IN BAZELE MEDICINII TRADITIONALE CHINEZESTI, detalii aici

In decursul a câteva milenii, medicina tradițională chineză s-a dezvoltat pe baza experiențelor clinice care au pus bazele diagnosticării.

Diferențierea tiparelor este foarte clara in medicina chinezeasca.

Cunoasterea lor ajuta terapeutul sa isi incadreze pacientul intr-unul din tipare, pentru a stabili apoi o strategie de tratament specifica si exacta.

Identificarea tiparelor de boala iti da informatii pretioase despre starea organelor, relațiile dintre ele, mecanismul qi-ului, balanța Yin-Yang și bineînțeles, despre locația dezechilibrului.

Te diferentiezi pe piata deoarece putini terapeuti cunosc aceaste informatii.

Cu fiecare tehnica invatata si stapanita, VALOAREA TA ca terapeut creste.

Identificarea tiparelor conform Zang-Fu, se bazează pe semnele și simptomele date de un dezechilibru la nivelul qi-ului și sângelui.

Această metodă este folosită în cazuri cronice și interioare, dar se pot identifica și anumite cazuri de acut si exterior.

Această metoda poate identifica specific unde este dezechilibrul și tratamentul poate fi gândit pentru a trata mai degrabă rădăcina problemei și nu manifestările ei.

In acest workshop vom invata urmatoarele:

 • Tiparele inimii
 • Tiparele pericardului
 • Tiparele ficatului
 • Tiparele splinei
 • Tiparele plămânului
 • Tiparele rinichiului
 • Tiparele stomacului
 • Tiparele intestinului subțire
 • Tiparele intestinului gros
 • Tiparele vezicii biliare
 • Tiparele vezicii urinare
 • imbracaminte comoda;
 • papuci de interior;
formator Medicina Traditionala Chinezeasca

Paul Hostiuc

Dupa absolvirea studiilor de “Kinetoterapie si motricitate speciala” in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, am studiat timp de trei ani Medicina traditionala chineza la Universitatea din Nanjing – China.

Acolo am avut sansa rara de a invata masajul terapeutic chinezesc Tui Na si acupunctura direct de la sursa lor multimilenara, de a le intelege si integra profund, datorita practicii din spitalele din Nanjing si a expunerii directe la cultura chineza.

Am absolvit si formarea de tehnician maseur la Centrul BioFocus, pentru a-mi largi intelegerea functionarii corpului uman.

Predau tehnici de medicina traditionala chinezeasca: masajul terapeutic traditional TuiNa, moxibustie, tehnica Gua Sha si tehnica aplicarii ventuzelor.

Seria I:  2 aprilie 2023.

Seria II:  20 august 2023.

Orele: 10:00 – 17:00 (o ora pauza de masa).

 Pentru o mai buna organizare, rezervarea locului in sala se face pe baza unei plati in avans a minim 50 % din pretul cursului.

Se primeste Diploma de participare din partea Centrului Biofocus

Cursurile de pregătire pentru un viitor terapeut în medicina tradițională chinezească ar trebui parcurse în următoarea ordine firească:
 1. Introducere in bazele MTC

Curs de cultura generala pentru medicina traditionala chineza, in care se studiaza conceptele de baza: Yin/Yang, polaritate, teoría celor 5 elemente, substanțele vitale ( Qi, sânge, esență, fluide, minte), cei 6 patogeni, cele 7 emoții, sindromuri, funcțiile meridianelor energetice, organele Zang Fu.
Fără aceste informatii, cursantului îi lipsesc noțiunile de bază ce permit înțelegerea medicinii tradiționale chineze.

 1. METODE DE DIAGNOZĂ:

********

********

 • Meridianele energetice în MTC – nu este un curs pentru începători. Se studiază fiecare meridian in parte (descrierea, funcția, traseul), punctele cele mai importante de pe meridian și funcțiile lor, localizarea punctelor, categorii de puncte si combinații de puncte pentru tratarea diverselor patologii

********

 • Palparea meridianelor (pe antebrat si gamba) – este un curs de diagnoză avansat care se poate înțelege după studierea Introducerii în bazele MTC, a metodelor de diagnoza de mai sus și a cursului Meridianele energetice în MTC.

********

 1. TEHNICI DE TRATAMENT:
 • Ventuze / cupping – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC. Persoanele care și-au însușit noțiunile de la cursurile introductive înțeleg mult mai în profunzime procedurile de aplicare a ventuzelor.
 • Moxibustie – se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Tehnica Gua sha
  • se integrează perfect cu Diagnoza după punctele de alarmă față-Mu și spate-Shu, caci se lucreaza cu Gua sha pe aceste puncte. De aceea acestea se predau impreuna.
  • se poate înțelege mult mai bine după studierea cursului Introducere în bazele MTC
 • Presopunctura pentru toți (Protocoale de presopunctura) – accesibil chiar și celor care nu au cunoștințe generale de MTC
 • Qi Nei Zang (masajul organelor interne)este de preferat ca in prelabil cursantul sa fi invatat  cel putin masajul somatic de intretinere si relaxare si masajul reflexogen. Cursul Introducere in Conceptele de Baza ale Medicinei Traditionale Chineze  si cursul Presopunctura pentru toti sunt foarte binevenite, dar nu sunt obligatorii pentru intelegerea masajului organelor interne.
 • Masajul TuiNa – masajul traditional chinezesc, ce se face pe meridianele energetice si pe anumite puncte de acupunctura, cu tehnici manuale specifice.

Urmareste-ne si pe Facebook!

Pret: 400 lei

Pret pachet 4 metode de diagnoza MTC: 1350 lei, redus de la 1600 lei

Ai 10% reducere dacă ești deja cursant Biofocus. Folosește codul afisat pe grupul privat de Facebook sau solicita-l la secretariat.